Акція «Теплий шарф»

У Рибниці 2 жовтня збирали теплі речі для літніх людей, які проживають у Будинку пристарілих у селі Воронково. Благодійна акція «Теплий шарф» була організована Рибницьким молодіжним центром спільно з МУ «Рибницьке управління культури» за сприяння держадміністрації.

У центральному парку міста встановили намет, куди всі охочі могли принести теплі речі. Волонтери з 10:00 до 18:00 приймали їх від небайдужих рибничан.

Щоб більш успішно реалізувати проект, організатори заздалегідь анонсували його: сповістили населення про місце й час проведення акції. Одне з оголошень було розміщене на сайті Інтернет телебачення «Лик-ТВ» у розділі «Новини», «Суспільство», а Рибницька держадміністрація приєдналася на Вайбері та на сторінках у соцмережах. МУ «Управління народної освіти м. Рибниця» сповістило всі школи міста.

Володимир Стронча, завідувач відділу з молодіжної політики Рибницького молодіжного центру, розповів, що цей захід приурочений до Міжнародного дня літніх людей, який відзначається щорічно 1 жовтня. «Ми зв’язалися з керівництвом Воронківського будинку пристарілих, щоб дізнатися про нагальні потреби мешканців цієї соціальної установи. Нам відповіли, що потрібні шкарпетки, шапки та інші теплі речі в хорошому стані. Городяни приносили пальта, куртки, пакети зі светрами. Найбільше людей було з самого ранку, щойно ми відкрилися», – розповів він і подякував усім людям за підтримку та допомогу.

Керівник волонтерів додав, що під час акції до намету під’їхала машина, з якої вивантажили кілька мішків з речами. Виявилося, що це були представники благодійного складу для дітей з інвалідністю ТОВ «Дім». У них зібралося багато речей, які згодяться і дорослим, тож вони вирішили передати їх воронківській благодійній установі.

У розпалі дня до намету, де приймали речі, підійшла група підлітків. Це були учні 6-го «А» класу Рибницької середньої школи № 8 та їхній класний керівник і вчитель англійської мови Юлія Ржевська. Прийшла зі своїм пакетом і принесла речі для літніх людей і дочка Юлії Олегівни – Олександра, учениця 4-го класу.

«Про акцію «Теплий шарф» ми дізнались у школі. Завуч нас попросила, щоб ми розповіли про неї всім дітям, а вони –своїм батькам. Я запропонувала своїм учням узяти активну участь. Пояснила їм, що допомога потрібна літнім людям, які не мають родичів і з якоїсь причини перебувають у будинку пристарілих. У нас з’явилася можливість подарувати їм душевне тепло, подбати про незнайомих нам досі людей. І на душі від цього, дійсно, стає світло і приємно», – сказала вчителька.

Володимир Стронча, підбиваючи підсумки, повідомив: «Цього дня вдалося зібрати досить багато речей. Ми їх переберемо і переглянемо на придатність, зробимо санітарну обробку і відправимо у Воронківський будинок пристарілих».

Від себе додамо, що Рибницький молодіжний центр проводить дуже потрібну роботу. Надана допомога зробить життя людей похилого віку більш комфортним. Сподіваємося, що подібні заходи привертатимуть увагу все більшої кількості дорослих і дітей.

Робити добрі справи та допомагати тим, кому потрібна допомога, може кожен із нас. Долучаймося!

Сергій МИНАЄВ.