«Південна пісня» до Дня міста

Напередодні святкування 229-ї річниці з дня заснування Тирасполя на відкритому майданчику Катерининського парку відбулася концертна програма «Ритми улюбленого міста» у виконанні вокально-інструментального ансамблю «Yug-Ava» за участю студії естрадного вокалу «Фортуна».


Творчі колективи тираспольського Будинку народних традицій і ремесел 10 жовтня представили городянам і гостям столиці запальну концертну програму. Зі сцени звучали пісні російською, українською, молдавською та гагаузькою мовами. Завдяки національному колориту народів, що проживають у нашій державі, Придністров’я стає воістину особливим місцем. Усі придністровці, безсумнівно, знаходять спільну мову, створюють сім’ї та працюють на благо своєї країни, а такі концерти ще більше об’єднують і дарують відчуття єдності й миру.

Перед початком виступів від організаторів заходу пролунали вітальні слова, адресовані всім, хто зібрався цього осіннього вечора біля головної сцени парку: «Зовсім скоро наше місто відзначить чергову річницю свого народження. З нагоди такого свята ми дуже раді бачити всіх вас сьогодні в цьому чудовому парку. Погодьтеся, що досить приємно зібратися в самому центрі нашої столиці й захоплюватися тим, наскільки прекрасне місце, де ми з вами живемо. Гаряче вітаємо рідний Тирасполь з наступним Днем народження і даруємо нашу концертну програму, сповнену милою серцю музикою».

Музичний вечір розпочався з енергійної народної пісні про гуцулку. Душевну композицію В’ячеслава Добриніна «Ллється музика» виконав соліст і керівник музичного гурту «Yug-Ava» Костянтин Хмелевський. Щоб захопити глядачів, виконавець спустився зі сцени на відкритий майданчик парку і разом з ними заспівав пісню «Червона рута» з репертуару Софії Ротару. Зачаровані повноправні учасники музичного свята вручили йому квіти, а він від щирого серця подякував гостям вечора за привітну зустріч.

Підхопили хвилю гарного настрою чарівні учасниці студії естрадного вокалу «Фортуна» піснею «Шукаю тебе» (Завжди бути поруч не можуть люди) з кінофільму «31 червня» і «Нічого не говори» групи «Рок-Острови». Далі пролунали лірична композиція «Мережива» Злати Огневич та українська пісня «Красива весна» Катерини Бужинської.

Святковий концерт відвідало багато людей. Хтось знав про нього заздалегідь, а хтось, прогулюючись у центрі міста, прийшов на ритмічні звуки музики. Кожен виступ супроводжувався танцями й гучними оплесками. Та головними героями вечора, безсумнівно, стали юні глядачі. Вони активніше за всіх танцювали, голосніше за всіх підспівували та аплодували артистам.

Цей вечір запам’ятався не тільки прекрасними жвавими піснями, а й інструментальними композиціями. Блискуче попурі виконав акордеоніст ансамблю Сергій Узун під неповторний струнний акомпанемент Михайла Карасьова. Сюрпризом для гостей свята стала всіма улюблена жартівлива і весела українська народна пісня «Ти ж мене підманула» в оригінальній обробці колективу «Yug-Ava».

Усе це та багато іншого стало приємним подарунком слухачам і глядачам недільного концерту в Катерининському парку. Захід відбувся згідно з карантинними заходами безпеки.

«Сьогоднішній концерт – це прекрасний подарунок усім жителям Тирасполя. Красиві голоси виконавців, знайомі з дитинства пісні та чудова інструментальна музика. Час промайнув непомітно. Творчі колективи Будинку народних традицій і ремесел створили чудову програму, яка розкрила весь національний колорит нашого краю», – поділилася своїми враженнями тираспольчанка Ольга, яка провела цей вечір на концертному майданчику парку

Олександра ТИМКО.

Фото IA «Новости Приднестровья».