Креативна і творча енергія молодості

Спортивно-розважальний захід під такою назвою зібрав на міському стадіоні «Октомбрие» прихильників активного способу життя, що працюють у різних трудових колективах Кам’янщини.

«Нинішній 2021-й у Придністров’ї проголошений Роком молоді. Йому і присвячена ця акція, – пояснила концепцію зустрічі Анастасія Гнатишена – прес-секретар Кам’янської держадміністрації, під егідою якої відбувся захід. – Адже молодість –це найпрекрасніша пора мрій, великих надій, радості й оптимізму. Це час, коли перед кожним із нас відкривається безліч дверей, на нас чекають славні почини та цікаві відкриття. І сьогодні ми зібралися тут, щоб показати, чим живе та чим захоплюється сучасна молодь, на що вона здатна».

Інтереси в активних і креативних кам’янчан віком від 18 до 35 років –найрізноманітніші. Вони працюють і вчаться, творять і розвивають свої таланти. А головне – добре розуміють, як важливо для сучасної людини вести активний спосіб життя, займатися фізкультурою. «Спорт – це здоровий дух у здоровому тілі. Вся моя сім’я дотримується такої думки. Ми бігаємо в парку, граємо в баскетбол і футбол. Дочка практикує дзюдо в спортивній школі, – розповіла вихователь Кам’янського центру розвитку дитини Поліна Пущук. – Коли в нашому колективі оголосили про створення команди для участі у спортивно-розважальному заході «Енергія молодості» – я відразу записалася до неї. Це ж чудова можливість у неформальній обстановці зустрітися з колегами, що працюють у системі народної освіти, познайомитися з однолітками, які цікавляться різними видами діяльності, помірятися силами з однодумцями, що стараються гармонійно розвивати дух і тіло».

Шість команд, які представляють силові відомства і трудові колективи Кам’янщини, поділяють цю точку зору. У змістовних гаслах-девізах вони коротко та ємко розповіли про те, що у розв’язанні робочих і життєвих питань перевагу віддають творчому підходу, а на дозвіллі – активним видам відпочинку.

Показати прудкість, спритність, силу та кмітливість молоді люди змогли в комбінованій естафеті. Кожен її етап колектив місцевої спортшколи, яка є центром спортивно-масової роботи на Кам’янщині, підготував із таким розрахунком, щоб кожен учасник міг показати свої здібності, а команди продемонстрували згуртованість і вміння злагоджено працювати. Саме завдяки цим якостям і лідирувала в естафеті збірна держадміністрації. На старті її представляв Олександр Шофул. На сьогодні він усім відомий як головний архітектор району. А в недалекому минулому – представник спортивної династії, яка прекрасно зарекомендувала себе на різних змаганнях, неодноразово ставав чемпіоном Придністров’я та Молдови з бігу. Приділяє увагу посадовець улюбленому виду спорту і нині. Саме регулярні тренування допомогли Олександру (хоч і випало йому несподіване випробування – біг у мішку) задати той темп, який привів команду до фінішу першою.

Потім були змагання на влучність, в яких відзначилися рятувальники, пожежники та вчителі Кам’янської СШ № 2.

І якщо для силовиків такий результат є закономірністю, шкільній збірній для його досягнення потрібно було наполегливо тренуватися під керівництвом молодої вчительки фізкультури Надії Заєць.

«Ми ще раз переконалися в тому, що наша молодь – вельми талановита, спортивна і, звичайно ж, дружна. Кожна збірна проявила згуртованість і волю до перемоги, – відзначила, підбиваючи підсумок змагань, заступник глави Кам’янської держадміністрації Галина Трублаєвич. – А це досить важливо, адже молоді люди, старанно працюючи, активно займаючись громадською роботою, створюючи міцні сім’ї та виховуючи своїх дітей, впливають не тільки на сьогодення, а і визначають майбутнє країни. Дивлячись на вас, упевнена: це майбутнє – креативне й активне, а значить – успішне!»

Медалями відповідного ступеня відзначили міліціонерів, які зайняли третє місце в турнірі, та команду держадміністрації, що стала другою. Перемогу одержала збірна аварійно-рятувального підрозділу та пожежної частини, що неодноразово виступає в такому складі на різних змаганнях

Ніна ПАНАЇДА.

Фото автора.