Жителям села – гідне медобслуговування

У Рибницькому районі продовжують відкривати нові фельдшерсько-акушерські пункти. Президент ПМР, який неодноразово говорив, що в рамках Стратегії розвитку республіки, концепції розвитку охорони здоров’я сільській медицині необхідно приділяти велику увагу, особисто присутній у селах на відкритті медустанов.

У селах Броштяни та Гидирим п’ятого жовтня Глава держави взяв участь у відкритті двох модульних ФАПів. До приємних подій також залучилися: міністр охорони здоров’я, головний лікар Рибницької ЦРЛ, глави районної та сільських адміністрацій.

Слід зазначити, що нові фельдшерсько-акушерські пункти обладнані всім необхідним, щоб і медперсоналу, і людям, які звертаються по допомогу, в будь-яку пору року було зручно та комфортно перебувати в приміщенні.

Виступаючи перед жителями Броштян, Вадим Красносельський назвав зведення компактних модульних ФАПів оптимальним рішенням для невеликих населених пунктів і від себе особисто та від селян подякував Уряду, керівництву МОЗ та будівельникам, які доклали зусиль і зробили все необхідне для реалізації цього соціально значущого проекту. Він також висловив своє задоволення тим, що в республіці медицина повсюдно приходить у сільську місцевість.

Президент оглянув новий ФАП, поспілкувався з його працівниками та жителями села, які дякували йому і, користуючись нагодою, зверталися зі своїми запитаннями та проханнями.

Того ж дня комісія на чолі з Вадимом Красносельським оглянула і відкрила ще один новий фельдшерсько-акушерський пункт у селі Гидирим. Він просторіший (оскільки й село більше), ще одна його відмінність полягає в тому, що тут є аптечний пункт.

Через те, що будівля стоїть на височині, під час проектування об’єкта був передбачений пандус, точніше просторий заїзд для інвалідів-візочників, батьків з дитячими колясками. Можна зазначити, що не повинно виникнути проблем і під час використання лікарняних каталок.

Вітаючи мешканців Гидирима з відкриттям нової медустанови, Президент розповів, що програма розвитку структури охорони здоров’я в селах працює, що зранку комісія відкривала ФАП у Броштянах, а тиждень тому – в Іванівці.

«Радує, коли на селі з’являються нові об’єкти, особливо в галузі медицини. Мета така, щоб кожен житель Придністров’я мав можливість звернутися й дістати необхідну медичну допомогу у своєму населеному пункті. А місцевий медперсонал, за необхідності, вже може зробити висновок про подальшу госпіталізацію», – сказав Вадим Миколайович. Він також зупинився і на такій сучасній загрозі, як пандемія, яка поки що нікуди не поділася, сказав, що про це говорить скрізь і постійно, й закликав людей берегтися і не нехтувати засобами захисту. А на завершення побажав жителям села здоров’я і нагадав, що в разі необхідності у них тепер є куди звертатися.

Як і в Броштянах, Глава держави поспілкувався з місцевим медперсоналом (виявилося, що лікар і патронажна сестра разом обслуговують місцеве населення ось уже 36 років) та жителями Гидирима, які також не упустили свій шанс звернутися безпосередньо до Президента зі своїми запитаннями та сподіваннями. Після спілкування з селянами Рибницького району Вадим Красносельський дав рекомендації та поточні доручення, а також зафіксував питання, що стосуються інтересів жителів. Вони розглядатимуться пізніше, в ході розширених робочих нарад при Президентові Придністровської Молдавської Республіки

Дмитро ВЛАДОВ.

Фото прес-служби Президента.