Стрічка новин

Нейтральні номери: запис відкрито

Запис на оформлення нейтральних номерів було припинено до кінця поточного року. За дорученням Президента ПМР з 14 жовтня відкрито запис на період з січня по травень 2022 року.

Охочі стати на чергу можуть телефонувати за номером 123 й вибрати зручні для себе час і дату візиту в ПРТЗ (пункт реєстрації транспортних засобів).

***

Бендерчан закликали взяти участь в акції

 «Тепло від душі» – так називається акція, організована Службою соціальної допомоги міста Бендери. Офіційний сайт Бендерської держадміністрації повідомляє, що приймаються речі, які холодною зимою можуть знадобитися людям, які потрапили у складну життєву ситуацію.

«Це можуть бути предмети особистої гігієни, постільна білизна, якою ви вже не користуєтеся, це можуть бути речі, які ви вже не носите, – светри, кофти, шкарпетки, шарфи або рукавички. Звичайно, все повинно бути чистим і без пошкоджень. Зібрані речі та приладдя віддадуть нужденним напередодні новорічних та різдвяних свят», – розповіла директор служби Наталія Карлетова.

Приймають теплі речі у Службі соціальної допомоги за адресою: вулиця Суворова, 57. Телефони для довідок:

0 (552) 2-14-54; 2-20-55.

***

Новий закон підписав Глава ПМР

Відповідно до закону, який підписав Президент ПМР Вадим Красносельський, вводиться новий порядок огляду водіїв на стан алкогольного сп’яніння.

Якщо раніше інспектор ДАІ, який запідозрив у водія алкогольне сп’яніння, повинен був доставити його на огляд до лікувального закладу, то тепер він може перевірити його стан за допомогою спеціального тестера.

Водій, незгодний із його показаннями, має право вимагати медичного огляду.

Закон набуде чинності з 1 січня 2022 року.

***

Анонс заходу

З першого листопада до 15 грудня 2021 року в рамках Року молоді у Придністровській Молдавській Респуб-

ліці відбудеться Республіканський онлайн фестиваль-конкурс молодіжної театральної творчості «Шлях до мрії», організований Державною службою з культури та історичної спадщини ПМР і ДУ «Придністровський державний театр драми та комедії ім. Н. С. Аронецької» з метою виявлення талановитої молоді, збереження і вдосконалення театрального мистецтва.

Засновники фестивалю-конкурсу – Державна служба з культури та історичної спадщини Придністровської Молдавської Республіки; ДУ «Придністровський державний театр драми та комедії ім. Н. С. Аронецької».

Учасниками фестивалю можуть бути:

а) театральні колективи (студії, гуртки тощо) зі званням «Зразковий», «Народний» самодіяльний колектив управлінь культури міст і районів республіки, управлінь народної освіти міст і районів республіки, а також колективи, студії, які не мають звання, але працюють на досить високому рівні;

б) освітні заклади середньої та вищої професійної освіти;

в) громадські молодіжні, приватні організації, що спеціалізуються на театральній творчості;

г) у номінації «Художнє слово» можуть бути учасники, які пройшли внутрішній відбір у театральних колективах, студіях тощо;

ґ) особи, які не беруть участі в діяльності театральних колективів, але бажають залучитися до фестивалю-конкурсу в номінації «Художнє слово». Ці учасники ставлять позначку «Дебют».

Вікова категорія учасників фестивалю – молодь віком від 14 до 35 років.