Світ, придуманий нами

Концертний сезон у Катерининському парку завершився виступом творчих колективів культурно-дозвільного центру «Мир» і групи «Антидепресанти».

Заходи, що підготовлені та відбуваються під керівництвом МУ «КДЦ «Мир» завжди запам’ятовуються глядачеві особливою, своєю неймовірно святковою атмосферою, яскравістю і креативністю виступів. Чергова творча зустріч не стала винятком.

Цього прохолодного осіннього вечора в парку зібралося багато відданих шанувальників колективів художньої творчості. Хтось прийшов підтримати своїх рідних і друзів, а хтось – насолодитися святковим теплом. Вокальні композиції лунали зі сцени, а танцювальні виступи розгорталися безпосередньо на майданчику перед нею.

Відкрили свято танцюристи зразкового колективу сучасного танцю «Фантазія» концертним номером «На стилі». Цей енергійний танець зарядив глядачів позитивною енергією й налаштував на двогодинний захопливий концертний марафон. Заради святкового закриття сезону кілька хореографічних виступів підготувала група «Star Dance» з Рибниці. Класичний танець у їхньому виконанні прикував увагу всіх присутніх своїм незвичайним початком. На момент, коли заграла музика, танцюристи виринули з натовпу глядачів і миттєво заполонили своїм вальсом увесь вільний простір танцмайданчика.

Наступний концертний номер колективу сучасного танцю «Star Dance» називався «Республіка». У супроводі пісні, яка виконувалася українською, молдавською та російською мовами, артисти в чисто-білих костюмах виконали гарний танець з народними елементами. На грудях у них були квіти зі стрічками кольорів державного прапора ПМР. Хореографічна постановка «Республіка» символізувала дружбу народів, взаємоповагу та зв’язок різних поколінь. На завершення гості свята показали «Латиноамериканські ритми» у стилі самби.

Не обійшлася вистава без участі знаменитого жіночого вокального колективу «Фортуна». Прекрасні дівчата виконали пісню «Тирасполь» на честь святкування 229-ї річниці заснування міста. Впродовж вечора виконавиці буквально не сходили зі сцени, адже саме вони були ведучими свята.

Ліричну інструментальну ноту в концерт внесла музика Андрія Maestro. Він виконав на саксофоні мотиви «Хворий твоєю посмішкою» (Andro) та «In the end» (групи «Linkin Park»). Реакція глядачів не змусила на себе чекати: в повільному танці закружляли десятки закоханих пар, а на танцмайданчик вибігли гратися маленькі діти, які прийшли в Катерининський парк зі своїми батьками. Вийшло воістину сімейне свято.

Свого емоційного апогею вечір досяг завдяки енергійним номерам у стилі hip-hop. Їх представили колективи: «Brave Team», «Орион-Данс», «Гранд», «M. A. Style». Юні артисти показали стиль і силу свого танцю. Мабуть, ніхто не зміг встояти на місці перед такою динамічною музикою. Кожен виступ супроводжувався гучними оплесками.

Центром уваги став виступ «Феєрії», в якому танцівники продемонстрували високий ступінь майстерності та злагодженої взаємодії. Вони представили концертні номери «Прекрасне далеко», «Я люблю танцювати», «Фотосесія», «Російський танець», «Матроси». Для кожного танцю були підготовлені унікальні костюми та продумані елементи (наприклад, зачіски).

Торжество танцювальної культури змінилося виступом кавер-групи «Антидепресанти». Ритмічні барабани, потужна бас-гітара, музичний синтезатор, соло-ритм-гітара, чоловічий і жіночий вокал – усе це дарувало відчуття драйву. Зі сцени пролунали композиції російської та зарубіжної естради. Фінальним акордом зустрічі стала пісня з репертуару Земфіри «До побачення, моє улюблене місто».

«Цього року концертний сезон у Катерининському парку завершено! Кожні вихідні з травня до жовтня свою творчість на цій сцені дарували кращі колективи Управління культури Тирасполя. Всі ми з нетерпінням чекатимемо відкриття наступного сезону. Спасибі всім артистам, які зігрівали нас своєю енергією та творчою силою. До побачення, наше улюблене місто Тирасполь, до нових зустрічей!» – підсумували організатори заходу.

«Світ, придуманий нами» – це справжній феєрверк творчої енергії талановитої молоді. Запальні танці зарядили всіх гостей свята прекрасним настроєм і яскравими емоціями, яких точно вистачить до наступного року

Надія САМСОНОВА.

Автор фото: Олеся Михайлицина