Перші підсумки змагань – найсильніші чекають на фінал

У містах Придністров’я завершився відбірковий етап Республіканського турніру з футболу «Шкіряний м’яч-2021». Змагання відбувалися у трьох вікових категоріях серед хлопчиків і дівчаток. Переможці представлятимуть свої міста на фінальному – республіканському етапі. У столиці підсумки муніципальної стадії підбили в День народження Тирасполя.

Республіканський турнір «Шкіряний м’яч» проводиться за ініціативою Президента Вадима Красносельського вже четвертий рік поспіль. Свій спортивний талант та фізичні здібності проявили сотні учнів шкіл Придністров’я. Головними цілями турніру є пропаганда здорового способу життя, популяризація футболу в ПМР і виявлення обдарованих спортсменів.

Цього року турнір вражає своїми масштабами: наприклад, в Бендерах у змаганнях взяли участь 800 юних футболістів, а в Тирасполі – близько 700 спортсменів.

Перш ніж потрапити до фіналу, учасникам турніру довелося пройти два тижні жарких баталій. З 15 вересня до 15 жовтня по всьому місту визначали кращі шкільні команди. Атмосфера на футбольних полях була по-справжньому захопливою: довелося бачити й інтриги, й сльози радості та смутку. Головне, що учні проявили спортивний характер і силу духу. До речі, не менш емоційними видалися і фінальні ігри муніципального етапу.

До турніру залучили учнів трьох вікових категорій: 5-6-ті, 7-8-мі та 9–11-ті класи. У столиці в рамках турніру розіграли 112 матчів, за підсумками яких визначилися найсильніші футболісти. Відзначимо, що у фінал відбіркового туру вийшло 8 команд. Фінішні ігри відбулися в День народження Тирасполя на футбольному полі в Катерининському парку.

За підсумками муніципального відбіркового етапу республіканського турніру серед хлопчиків 5-6-х класів «золото» завоювали учні столичної школи-комплексу № 12. На другому місці розташувалися футболісти ТСШ № 9. Почесне третє місце посіли представники гуманітарно-математичної гімназії. Серед дівчаток цієї вікової категорії перемогу здобула команда ТСШ № 14, «срібло» дісталося команді школи-комплексу № 12, а замикає трійку лідерів гуманітарно-математична гімназія.

Місця серед підлітків 7-8-х класів розподілилися наступним чином: перше місце посіла команда школи № 9. На другому місці – учні ТСШ № 11, «бронзу» завоювала школа-комплекс № 12. Що стосується дівчат 7-8-х класів, то перше місце дісталося ТСШ № 7, друге – школі № 18, третє – у футболісток школи № 14.

У найстаршій віковій категорії серед юнаків перемогу здобула команда гуманітарно-математичної гімназії. На другому місці розташувалася школа № 9, а на третьому – учні школи № 14. Серед жіночих команд першими стали футболістки ТСШ № 10, а друге місце посіли учениці гуманітарно-математичної гімназії. «Турнір «Шкіряний м’яч» зближує й об’єднує всіх, хто займається і має бажання залучитися до занять спортом. Цього дня навіть погода сприяла успішному проведенню турніру. Було досить здорово спостерігати за вашими посмішками та завзяттям, з яким ви домагалися перемоги», – зазначив в. о. глави держадміністрації м. Тирасполя і м. Дністровська Геннадій Горох.

Переможцям і призерам муніципального етапу Республіканського турніру «Шкіряний м’яч» вру-чили нагороди та подарунки. Судді матчів нагороджені грамотами.

Фінальні ігри, де будуть представлені переможці всіх міст Придністров’я, відбуватимуться з 20 жовтня по 15 листопада

Ярина ДОБРОВОЛЬСЬКА.

Фото з офіційного сайту держадміністрації м. Тирасполь.