Творчий потенціал

Минулої п’ятниці в МОЗ ДО «Бендерська дитяча художня школа» святкували Старий Новий рік. У невеличкому затишному конференц-залі зібралися вихованці навчального закладу, батьки, викладачі.

Крім традиційних святкових номерів, організатори провели конкурс загадок. Діти та дорослі відгадували не прості загадки, а такі, де потрібно було проявити певні знання, кмітливість, а ще правильно розтлумачити текст. Спочатку конкурс загадок вела лише Снігурка, та поступово під бурхливі оплески присутніх до «гри загадок» долучилися її Величність Зима і Дід Мороз. На прохання Снігурки діти розділилися на дві команди: «Морозят» та «Снігурят». Під час конкурсу, згідно з розповіддю Діда Мороза, діти дізналися, що свято Старого Нового року в Україні та Білорусі ще називають  Щедрий вечір, в Росії – Василів день. У процесі головного конкурсу загадок хлопчики та дівчатка ставали до мольберта і малювали на теми зими й Нового року. Найкращі малюнки було відзначено призами, які вручав дітям Дід Мороз. Наприкінці новорічного свята кращих учнів дитячої художньої школи нагородили почесними грамотами за відмінне навчання і творчий пошук. Серед нагороджених – талановиті вихованці школи: Валерія Стойкова, Ганна Ставарська, Арина Ботнар, Юлія Куриленко, Катерина Комарницька.

Дитяча художня школа Бендер дала  своїм вихованцям своєрідну путівку в життя. Серед її колишніх учнів – викладачі середніх та вищих навчальних закладів Придністров’я, відомі художники нашого краю. Справжньою гордістю навчального закладу є Олег Топалов – провідний художник-мультиплікатор студії мультфільмів міста Софії (Болгарія), Пилип Нікандров – відомий архітектор Санкт-Петербурга і Ленінградської області, а колишня учениця Валентина Славко завідує художнім відділенням Школи мистецтв відомого на весь світ міста Мирного.

І на сьогодні в школі під пильним керівництвом досвідчених педагогів навчається багато талановитих дітей, які в недалекому майбутньому теж добре прославлятимуть цей навчальний заклад.

Володимир   ПУКЛІЧ.