Назад у молодість

Кажуть, що під Новий рік, що не забажається, то все завжди збувається… Культурно-дозвіллєвий центр «Мир» на Старий Новий рік подарував тираспольчанам і гостям столиці чарівну подорож в епоху 90-х.

13 грудня відбулася «Супердискотека 90-х», яка об’єднала гостей різного віку. Цього дня лунали хіти відомих співаків і музикантів того часу у виконанні артистів Тирасполя, Бендер і Слободзеї. Група «Рондо», Дмитро Стоянов, Людмила Мазур та інші вокалісти виконали наживо пісні 90-х, як-от: «Белые розы», «И снова седая ночь», «Крошка моя» тощо.

«Ідея організувати такий вечір виникла у нашого директора Станіслава Сиріяка. Ми його підтримали, тому що вважаємо, що дорослим дозвілля потрібне не менше, ніж дітям. Часто ми охоплюємо дитячу та підліткову аудиторію, а для людей старшого віку заходів менше. От і вирішили, що дискотека в стилі 90-х буде хорошим для них відпочинком. Сьогодні очікуємо до 100 людей, а може навіть і більше, місце на танцполі дозволяє. На наш погляд, саме цей період в музиці найактуальніший, навіть для тих людей, яким нині 26 – 30 років, адже це наше дитинство», – розповіла Ксенія Фурман, художній керівник КДЦ «Мир».

Своїми враженнями з читачами газети «Гомін» про вечір поділилися гості свята. Так, згадати молодість і повернутися в минуле вирішила Сільвія Стадник. На ретро-дискотеку вона прийшла разом із чоловіком і родичами.

«Від сьогоднішньої дискотеки я в захваті. Молоді люди, які виступають, – молодці, я навіть не очікувала. Усе на вищому рівні. Мій улюблений співак 90-х – Sting, тому найбільше чекаю його пісень. А взагалі, як на мене, то для всіх найпопулярнішим музичним колективом того часу була група «Руки вверх», – зазначила Сільвія.

«18 мне уже» – саме на цю пісню найбільше чекав наступний герой вечора. Вадим Теньківський вважає, що подібні заходи варто проводити частіше. За його словами, час минає швидко, а тому ми не повинні забувати свою культуру.

«Я прийшов сьогодні зі своїми друзями. Ми відгукнулися на рекламу, тому що ми й є тими самими дітьми 90-х. Репертуар сьогоднішньої дискотеки повертає нас у дитинство, а це вже ностальгія і радість. Ми прийшли послухати, потанцювати, згадати молодість. Чесно кажучи, я навіть не замислювався про улюблені пісні 90-х. У голові тепер роїться маса переваг. Це навіть незрозуміло, адже у кожного свій смак. Я люблю пісні будь-якого жанру того часу», – розповів Вадим.

Гадаю, тим, хто прийшов на «Супердискотеку 90-х» вдалося згадати колишні часи. Хтось згадував дитинство: приставки, кіндери, фішки, наклейки, тамагочі, тетрис, відеокасети. Ну а для когось 90-ті – це безтурботна юність: пісні під гітару, дискотеки до ранку, яскраві лосини, малинові піджаки, кучеряве волосся.

Якщо ви відчули, як накочує ностальгія, то вам прописана наступна дискотека в дусі тієї епохи.

Олександра   СТАНІЛЄСКУ.