«Кубок Дружби» – на акробатичному килимі

У столичній школі гімнастики та акробатики відбувся найстаріший турнір – «Кубок Дружби», якому вже майже півстоліття. За цей час він трансформувався у справжнє акробатичне багатоборство.

У програмі престижного турніру цього року були стрибки на доріжці, вправи на батуті та акробатичному килимі. Свої сили в боротьбі за «Кубок Дружби» спробували понад 150 учасників. Конкуренцію на батуті склала команда з Ніспорен, у стрибках вищий пілотаж показала відома московська школа «Одинцово». Найскладнішими ж елементами відзначився майстер спорту з Тирасполя Денис Скрипник.

На акробатичному килимі за п’єдестал боролися спортсмени з Суклеї, Тирасполя, Кишинева та Вінниці. Гості змагань «обкатували» на турнірі, перевіряли на публіці свої нові програми. «До нас приїхали спортсмени з Вінниці – центру української акробатики. Це досвідчені спортсмени, зокрема жіночі та чоловічі пари, з ними дуже цікаво боротися. Є чому й повчитися. Прибули також сильні акробати з Кишинева. Турнір вийшов досить цікавий», – розповіла головний суддя турніру «Кубок Дружби» Ірина Бєлоус.

У змаганнях жіночих трійок та жіночих пар перемогу здобули гості, а в інших видах програми кращими виявилися тираспольчани.

У березні 2022 року на акробатів чекає чемпіонат світу в столиці Азербайджану Баку. До світової першості готується чоловіча пара Юрій Митрофаненко та Олександр Ткач, а також жіноча трійка з Кишинева

Леся ПОТОЦЬКА.

Фото Радiо 1.