Зі святом, автомобілісти

Своє професійне свято наприкінці жовтня відзначили працівники автотранспорту. З цієї нагоди в Бендерах відбулася церемонія вшанування кращих представників галузі, зокрема фахівців муніципального підприємства «Автомотосервіс і торгівля».

Одним із перших працівників усієї автотранспортної галузі республіки з професійним святом привітав Президент Придністров’я Вадим Красносельський. Глава республіки зазначив, що розвиток транспортних комунікацій та висока надійність придністровського автотранспорту посідають важливе місце у процесі поступального розвитку економіки нашої країни: «Значущість роботи працівників автомобільного транспорту та дорожнього господарства зро-статиме й надалі. У Придністров’ї приділяється особлива увага своєчасному оновленню автопарків, їх технічному переоснащенню. Держава виділяє і виділятиме необхідні ресурси для модернізації дорожнього покриття, для ремонту тротуарів та пішохідних зон».

МУП «Автомотосервіс і торгівля» є невіддільною частиною життя Бендер і надає його жителям цілий спектр послуг: перевезення пасажирів і вантажів, діагностика, технічне обслуговування і ремонт автомобілів. Крім того, підприємство доставляє харчування до дитячих садків та шкіл, працює за замовленнями, допомагає дитячим будинкам та людям з інвалідністю. Транспорт підприємства обслуговує 19 міських регулярних маршрутів та 4 пільгових загальною довжиною 348 км та забезпечує щорічне перевезення 5 млн пасажирів. Увесь автопарк – у надійних руках професіоналів. Один із них – начальник транспортної дільниці підприємства «Автомотосервіс і торгівля» Анатолій Чебан. Фахівець має багаторічний досвід роботи, сьогодні під його особливим контролем перебувають понад 160 маршруток і стільки ж водіїв, а також інженери, диспетчери, механіки та медпрацівники. «Усі разом ми виконуємо одну роботу – намагаємося випустити на лінію справний транспорт, фізично здорових водіїв. І стараємося забезпечити якісні перевезення маршрутами міста», – зазначив Анатолій Чебан.

На урочистій церемонії нагородження кращих працівників транспортної галузі в Бендерах були присутні представники керівництва міста. Голова міськради м. Бендери Юрій Кара відзначив працю цього підприємства, подякував їм за те, що зберегли автосервіс і дали йому новий імпульс розвитку.

«Автомотосервіс і торгівля» з кожним роком продовжує вдосконалюватися. На підприємстві запровадили нову систему техогляду, а фахівці працюють над створенням Центру управління пасажирськими перевезеннями. «Мета створення такої структури – моніторинг пасажирських перевезень, що дасть нам можливість контролювати графіки, інтервали руху, і що важливо, – це безпека на дорогах», – розповів директор Олександр Лі.

Наступного року коштом програми транспортної доступності, яку розробив Уряд, міський автопарк планують поповнити новими автомобілями

Леся ПОТОЦЬКА.

Фото з сайту держадміністрації м. Бендери.