Спорт об’єднує Параспортсменів

У Тирасполі на початку листопада відбувся міжнародний турнір з настільного тенісу серед інвалідів із вадами опорно-рухового апарату.

Організатором заходу став спортивний клуб інвалідів «Тирас-Ракета».

За словами керівника організації Дмитра Лаврова, змагання відбулися в 11-й раз. «Нинішнього року наш клуб став переможцем гранту Президента ПМР Вадима Красносельського. На ці кошти вдалося закупити професійне японське обладнання. Ігри відбулися на новеньких столах для настільного тенісу. Ми завжди раді бачити гостей – аматорів настільного тенісу», – розповів Дмитро.

До столиці приїхали команди з Кишинева, Дубоссар та Слободзейського району. Переможцями турніру у своїх класах стали тираспольчани Дмитро Лавров (1-2 класи), Андрій Моор (3-5 класи) та Світлана Руссу (6-10 класи).

У 10-му класі боротьба точилася переважно між кишинівцями. Виграв Сергій Мірчу, а досвідчений Дмитро Абраш із Дубоссар цього разу залишився без медалі, у нього лише 4-е місце.

Уперше в змаганнях виступили новачки Оксана Морус та Галина Баранова. Нагадаємо, в жовтні вони були на дні відкритих дверей у клубі «Тирас-Ракета» й зацікавилися настільним тенісом та перспективою нового спілкування. Жінки задоволені тим, що мають можливість виступати на змаганнях і розширювати коло знайомств серед людей з обмеженими можливостями.

У командному заліку у своїх класах першість і золоті нагороди вибороли Тирасполь (Дмитро Лавров і Дмитро Чечель) та Кишинів (Сергій Соколов і Костянтин Ребежа).

Попереду у членів столичного клубу інвалідів нові змагання. Наступної неділі тираспольська команда у складі 5 тенисистів братиме участь у Відкритому чемпіонаті Львівщини.

Олександр ЗАЙЧУК.

Фото з вiдкритих джерел.