Рибницькому цементному –60 років

Перша технологічна лінія з виробництва цементу в Рибниці була введена в експлуатацію 6 листопада 1961 року. Сьогодні ЗАТ «РЦК» – потужне сучасне виробництво, що відіграє важливу роль в економіці Придністров’я. Продукція, яку Рибницький цементний комбінат виробляє вже 60 років, за свою відмінну якість неодноразово відзначена міжнародними дипломами та медалями.


На підприємстві з нагоди ювілею відбулися урочисті збори. Вітальною промовою захід відкрив директор Максим Дзідзверг. Він привітав колег зі святом та представив присутнім почесних гостей: акціонерів компанії, депутатів Верховної та місцевої Рад, представників Міністерства економічного розвитку, гостей з Республіки Білорусь: представників Посольства РБ у Республіці Молдова та білоруських цементників.

Вітаючи заводчан з ювілеєм, глава Рибницької держадміністрації Віктор Тягай зазначив, що місцеві цементники – це працьовиті та цілеспрямовані професіонали своєї справи: «Завдяки сумлінній праці ви своєчасно і в потрібному обсязі забезпечуєте якісною продукцією будівництва міста і республіки. Попри всі труднощі, комбінат продовжує працювати, дає можливість функціонувати низці суміжних організацій. Радує і те, що ви, не зупиняючись на досягнутому, успішно вирішуєте завдання модернізації комбінату».

Виступаючи перед присутніми, голова Ради народних депутатів Вадим Лозовський сказав: «60 років для підприємства, на відміну від людини, це невеликий термін. Можна сказати, що це саме час продуктивно працювати та впевнено дивитися в майбутнє. Всі прекрасно розуміють, що між заводом і містом існує нерозривний зв’язок: на заводі все добре – в місті теж усе добре. Працюють заводи – поповнюється бюджет, живе місто, живе республіка. Бажаю вашому дружному колективу здоров’я і процвітання, виконання задуманих планів, а підприємству – виробничого довголіття».

У продовження урочистого заходу Віктор Тягай та Вадим Лозовський вручили працівникам цементного комбінату державні та урядові відзнаки. За внесок у розвиток і зміцнення економічного потенціалу Придністровської Молдавської Республіки, високу якість виробленої продукції та з нагоди 60-річчя з дня утворення комбінату орденом «Трудова слава» нагороджений начальник ремонтно-будівельного цеху Ігор Сокерян. Заслужену медаль «За відзнаку в праці» отримали начальник відділу капітального будівництва Олександр Дарецький і начальник відділу охорони праці та промислової безпеки Наталія Дворова.

У свою чергу, заводчан привітали заступник Голови Верховної Ради Галина Антюфєєва, перший заступник міністра економічного розвитку Алевтина Слінченко, депутати Верховної Ради ПМР Яків Галак, Валентин Матвейчук і Андрій Сафонов, а також представники Республіки Білорусь.

Потім відбулося вручення грамот і листів подяки міністерств і відомств.

Справжнім подарунком для трудового колективу Рибницького цементного комбінату став виступ естрадного співака, заслуженого артиста Молдавської РСР, народного артиста ПМР Іона Суручану. Заводчани дуже тепло зустріли знаменитого артиста і супроводжували його виступ тривалими оплесками.

Підбиваючи деякі підсумки, слід зазначити, що завдання, які стоять перед підприємством, ніколи не були простими. З найперших днів своєї історії РЦК доводилося реалізовувати масштабні проекти, забезпечувати динамічне і стійке економічне зростання. Асортимент і якість виробленої тут продукції завжди були не тільки головною турботою, а й головною гордістю ЗАТ «РЦК».

Не варто забувати той факт, що основою для виробництва будівельних матеріалів є цементна промисловість. Тут, на Рибницькому цементному комбінаті, виготовляється основний вид будівельного матеріалу, який використовується для промислового та житлового будівництва, для спорудження об’єктів інфраструктури нашої республіки.

Підприємство має ключове значення для розвитку економіки Рибниці та економіки Придністров’я в цілому.

Усі ми, прості жителі, теж бачимо, як продукція заводу реалізується в конкретні об’єкти: дитячі садки та школи, лікарні та реабілітаційні центри, спортивні споруди та парки відпочинку, що зводяться за програмою Фонду капітальних вкладень, яка діє за ініціативою Президента Вадима Красносельського і під патронатом Уряду Придністров’я.

Дмитро АКIНIН.

Фото з сайту держадміністрації м. Рибниця.