Мрійте, робіть те, що подобається найбільше

У рамках декади молоді з 15 по 20 листопада відбувся онлайн-марафон підтримки, допомоги та користі «Роби те, що любиш, там, де ти є». Щовечора на вебінарах висвітлювали та аналізували питання самореалізації молодих людей в умовах сучасного ринку праці.


Організаторами марафону виступили міський молодіжний центр та аутсорсинговий контакт-центр InteractiveCenter. Партнерами стали Уряд ПМР, ПДУ ім. Т. Г. Шевченка та Асоціація креативних індустрій Придністров’я.

Спікери поділилися зі слухачами історіями про те, як можна обрати заняття до душі, стати затребуваним і діставати задоволення від роботи. Марафон створив слушну нагоду, щоб ознайомитися з особистими розповідями людей, які не виїхали з Придністров’я і стали авторитетними експертами у своїй професії або власній справі.

Завдання цієї онлайн-програми полягало в допомозі молодим людям знайти свою справу, стати забезпеченими й щасливими особистостями. Вебінари були орієнтовані на школярів і студентів, які все ще перебувають у пошуках власного шляху, на батьків і педагогів, які їх у цьому підтримують.

На офіційному відкритті марафону була присутня заступник міністра економічного розвитку ПМР Наталія Ситкіна. У своєму вітальному слові вона відзначила особливу цінність подібних заходів і побажала плідної роботи всім учасникам марафону.

«Нині Уряд робить чимало кроків для підвищення рівня освіти, зокрема і в галузі бізнесу, відкритті власної справи. Дуже радує, що існують як державні проекти, так і приватні безкоштовні програми. Подібні онлайн-платформи досить важливі й потрібні», – зазначила Наталія Ситкіна.

Першим спікером марафону став засновник InteractiveCenter і клубу «Досягатори» Олександр Кузнецов. Його виступ висвітлив тему «Навик, який завжди нагодує. Екологічні та експертні продажі: як продавати, не агітуючи, а допомагаючи». Олександр звернув увагу на те, що час від появи нової професії до її зникнення скорочується. І на сьогодні цей проміжок триває не більше 10 років. Проте, є навички, які будуть актуальні завжди, тож варто лише звернути на них увагу. До таких належать комунікація, креативні здібності та вміння керувати й вирішувати проблеми.

Цікавим було і повідомлення директора Асоціації креативних індустрій Придністров’я Олесі Лунгу. Вона розповіла про те, як стати продюсером життя своєї мрії. Виступ мотивував велику кількість учасників на розвиток креативності у розв’язанні повсякденних завдань і розвиток навички приймати рішення. Саме ці два фактори можуть послужити поштовхом до початку реалізації ваших заповітних цілей.

Марафон був насичений інформацією та спілкуванням між доповідачами та слухачами. Саме взаємодія зробила ці зустрічі продуктивними й корисними. За вдячними відгуками вже тепер можна зробити висновок про успішність цього онлайн-проекту, проведеного в рамках декади молоді та студентів 2021 року.

Виступи семи спікерів зробили невеликий переворот у загальному уявленні про трендові галузі та індустрії. Вони показали, як можна будувати перспективи на десятиліття вперед і завжди робити трохи більше, ніж потрібно, для досягнення успіху. Найактивніші учасники отримали пам’ятні призи та подарунки від організаторів заходу.

Олександра ТИМКО.