Історична гра у Тирасполі. Що далі?

Футбольний клуб «Шериф» зіграв передостанній матч групового етапу Ліги Чемпіонів. Домашній матч пройшов у Тирасполі на головній арені спорткомплексу. Столиця Придністров’я зустрічала один із найкращих клубів планети – «Реал» (Мадрид).

Іспанська команда розташувалась у готелі «Росія», але фанати «вершкових» зустрічали гостей ще з аеропорту Кишинева. Битва тираспольчан із мадридцями закінчилася з рахунком 0:3, на користь іменитого клубу. Та цей результат не затьмарив враження наших уболівальників – «Шериф» залишається гордістю республіки.

Приїзд до Тирасполя кращого клубу світу викликав небувалий ажіотаж серед футбольних уболівальників. На них чекали з нетерпінням, стежили за кожним кроком напередодні поїздки «вершкових» до столиці Придністров’я. Ще рік тому ніхто й повірити не міг, що до нас приїде справжня жива легенда, найтитулованіший клуб футбольного світу. «Шериф» подарував усім уболівальникам справжню осінню казку.

Квитки на матч «Шериф» – «Реал» надійшли у продаж за тиждень до історичної зустрічі, але вже протягом години вільних місць не залишилося, тож потрапити на гру змогли найшвидші щасливчики, які встигли купити квиток.

24 листопада 2021 року назавжди залишиться в історії спортивного Придністров’я – на головній арені спорткомплексу «Шериф» грає легендарна футбольна команда. На стадіоні був справжній аншлаг, люди почали приходити задовго до початку матчу, багато хто навіть не сідав на місця, а спостерігав за футболістами стоячи, щоб краще було видно.

На годиннику 22:00, у Тирасполі знову звучить гімн Ліги Чемпіонів, футболісти «Шерифа» у повній бойовій готовності. Ще в підтрибунному приміщенні камери зняли впевненість наших гравців, у них не було абсолютно ніякого сум’яття, «Реал» побачив рівних суперників.

«Шериф» на полі виглядав більш ніж гідно, коментатори, як завжди, були вражені сміливістю та зухвалістю «жовто-чорних». Наші футболісти не знітилися, створювали небезпечні моменти й не відсиджувалися в обороні. «Я дуже радий за хлопців, язик не повертається сказати щось погане на їхню адресу. Одне те, що «Реал» приїхав усім стартовим бойовим складом, вже свідчить про повагу, про те, що вони готувалися серйозно. Та якість гри, яку ми показали сьогодні, на мій погляд, вища, ніж у Мадриді, коли ми виграли», – розповів головний тренер ФК «Шериф» Юрій Вернидуб.

Своїми футболістами залишився задоволений і знаменитий Карло Анчелотті. Головний тренер «Реала» подякував гравцям за важливу та нелегку перемогу в Тирасполі. «Команда чудово себе виявила, наші футболісти перебувають у хорошій фізичній формі. Потрібно постаратися фінішувати першими у групі, завершити груповий етап на мажорній ноті. Часом у нас були промахи у захисті, але ми працюємо в цьому аспекті. Наша команда – єдине ціле, хлопці повністю віддають себе на полі, що, безперечно, дуже значуще. Ми підбираємося до важкого періоду сезону, тому нам треба бути готовими на всі сто. Для нас важливо посісти перше місце, прагнутимемо завершити нашу групову кампанію так само як ми її почали», – зазначив Карло Анчелотті.

Цей матч надовго запам’ятає і 12-річний хлопчик Ярослав. Під час гри, одразу після того, як «Реал» забив другий гол, на поле вибіг юний уболівальник. Прорвавшись крізь ланцюги стюардів, він підбіг до центрального кола до нападника мадридського клубу Каріма Бензема, простяг йому квиток і ручку для автографа. Француз не відмовив хлопчикові у проханні, розписався і прийняв дитину. Пізніше Бензема у своєму Інстаграм опублікував фото з Ярославом та підписав «Мій маленький хлопчик». Гравці «Реала» попросили стюарда, що наближався, дозволити Ярославу завершити розпочате, після чого дитина спокійно залишила поле під оплески глядачів. Однак ця історія має і зворотний бік. Через цей інцидент матч на якийсь час довелося перервати, й оскільки це вважається порушенням громадського порядку, батьків і хлопчика відразу після того, що сталося, вивели зі стадіону, батька дитини на добу затримали правоохоронні органи.

Видатна гра в Тирасполі увійде до історії Придністров’я. Серед відданих уболівальників був як завжди Президент ПМР Вадим Красносельський. Після матчу він поділився враженнями від гри у своєму телеграм-каналі: «Ми прийшли дивитися справжній футбол, і ми його спостерігали протягом усього матчу. Перемогу над «Реалом» не повторили, але «Шериф» бився за неї. Враження дуже позитивні в мене особисто, хоч і рахунок – 3:0. Десь не пощастило, могли б і забити. Та нічого страшного в цьому нема. Це досвід. Це все-таки рівень. І у будь-якому разі сьогодні відбулася історична подія, команда «Шериф» вийшла у Лігу Європи. Це гідний результат, тому на нас чекає хороша європейська весна, футбольна європейська весна. А для команди з Придністров’я, з Тирасполя, це дуже гідний результат», – зазначив Глава держави.

Тираспольський «Шериф» поступився мадридському «Реалу» в Лізі чемпіонів і втратив шанс на вихід до плей-оф. Однак є й і хороша новина – наша команда достроково отримала путівку до Ліги Європи. Після поразки українського «Шахтаря» у грі з міланським «Інтером» наші футболісти гарантовано посіли третє місце у групі D і таким чином потрапили до Єврокубка.

Жеребкування попереднього раунду відбудеться 13 грудня, а самі стикові матчі – 17 та 24 лютого наступного року. У них «Шериф» зустрінеться з однією з восьми команд, які посіли другі місця у груповому турнірі Ліги Європи. І до 1/8 її фіналу може потрапити, перемігши суперника.

Ну, а в рамках групового етапу Ліги чемпіонів на нашу команду чекає ще одна гра – 7 грудня, на виїзді з українським «Шахтарем», яка вже аж ніяк не вплине на підсумковий розклад у групі D. Тож продовжуємо вболівати за свою команду і пишатися досягненнями тираспольчан.

Підготувала сторінку Марія КРАВЕЦЬ.