За новою порцією задоволення – до Інни

«Щоб бути успішним, потрібно вірити у свою справу і завжди, незважаючи ні на що, продовжувати діяти», – таке висловлювання я почула з уст своєї співбесідниці – симпатичної, надзвичайно харизматичної та комунікабельної молодої жіночки Iнни, власниці салону «InnStyle», розташованого на вул. Одеській у Тирасполі.


Салон ще досить молодий, діє всього чотири з половиною роки. Майстри, що там працюють, цінують своє місце роботи саме тут, адже Інна зуміла створити справжній колектив, а цього, погодьтеся, не так-то просто й досягти.

«Ми тепер як одна сім’я. Фахівців підбирали довго, ретельно. До нас щодня звертаються молоді дівчата і хлопці. Та ми намагаємося вибрати таких, хто володіє, окрім таланту та майстерності, вмінням ладити з клієнтами, має поступливий  характер», – каже Інна. – Це у старі часи була одна центральна перукарня і дві-три у районах міста. Тоді до перукаря або «манікюрниці» вишиковувалися великі черги. Нині ж така конкурентна боротьба, стільки салонів та майстрів, що «мама дорога».

І це, дійсно, так. Як утриматися на плаву, коли на кожному кроці салони краси та перукарні? Адже мати такий бізнес у сфері послуг надзвичайно важко.

– Що привело Вас саме до цього виду діяльності?

Iнна: З самого дитинства я полюбляла наводити красу на нігтях. Прикладом для мене була моя мама. Найціннішим подарунком для мене вважалася невеличка баночка з лаком для нігтів. Пам’ятаю, що до мене навіть на день народження приходили друзі з новим лаком.

Мама ж не хотіла бачити мене за столом манікюрниці, тому під її натиском я вступила до кулінарного технікуму, здобула професію кондитера і годувала солодкими булочками, кренделиками, тістечками працівників «Тиротексу» протягом шести років.

Зрештою, у двобої з мамою перемога дісталася мені. Я таки пішла своєю стежкою, омріяною з малих літ.

– Ви стали майстром манікюру?

Iнна: Так. Я осягала мистецтво манікюру у відомих майстрів в Україні, Молдові, навчилася робити розпис золотом та сріблом, шиллаком, гелем. Ви навіть не уявляєте, як це захоплює! Це ж справжня творчість, це такі шедеври іноді виходять, що мої клієнтки мріють повернутися швидше знову за новою порцією задоволення. Так я і створила свою постійну клієнтуру.

– У Вас відразу була можливість мати власний салон?

Iнна: Звичайно. Мені доводилося працювати в різних чужих салонах, але свого ніколи не було. Настав час щось зробити й для себе. Тому ми разом з моїм чоловіком Олександром вирішили купити приміщення в новобудові. Взяли в Ощадбанку кредит, заплатили за «сірий» варіант приміщення і почали доводити його до ладу. На ремонт та створення нинішнього фешенебельного вигляду пішло два роки. Та справа того варта.

Христина ЖУРАВЕЛЬ.

Фото автора.