Зона активного відпочинку – сквер «Сонячний»

Завдяки програмі Фонду капітальних вкладень місто реалізувало ще один масштабний проект. На місці пустиря біля міської школи № 16 звели новий об’єкт – зону активного відпочинку для людей різного віку.

Сквер «Сонячний» – це новий спортивно-оздоровчий майданчик, який одразу став центром тяжіння усіх жителів мікрорайону. В урочистому відкритті взяли участь Голова Верховної Ради Придністров’я Олександр Коршунов та глава держадміністрації міста Бендери Роман Іванченко.

Ще зовсім недавно біля Бендерської школи № 16, розташованої в мікрорайоні «Сонячний», був великий пустир. Щоб «із нічого» зробити повноцінний сквер, знадобилося півтора року та ініціатива Президента. Саме Вадим Красносельський звернув увагу на проблему відсутності у жителів мікрорайону зони відпочинку.

Великий ігровий комплекс, тротуарні доріжки, лавки та молоді дерева – ось яким став цей мікрорайон. До речі, на майданчиках можна не тільки розважатися, а і тренуватися. Незабаром тут буде споруджена ще одна спортивна тераса з футбольним полем, штучне покриття для якого вже завезли. Поки футболісти чекають своєї черги, любителі настільного тенісу грають у пінг-понг.

Згадали спортивну юність глава Бендер і Голова Верховної Ради ПМР. Так чиновники перевірили новий тенісний стіл. Їхній приклад наслідували й діти – гості урочистого відкриття скверу. Потім дітлахи вирушили інспектувати нові гойдалки. Ігрове обладнання пройшло перевірку – все зроблено на найвищому рівні, юні бендерчани залишилися задоволені виконаними роботами. «Ми дуже раді, що відкрився такий сквер у нашому мікрорайоні. Він дуже красивий, тепер не треба їхати кудись далеко у центр міста. Пройшлися два кроки від школи, й уже гуляємо. Ми будемо тут тренуватися, займатися спортом, грати у футбол, баскетбол і волейбол, коли облаштують поле. Будемо бігати та гратися з друзями», – розповідають одні з перших гостей нового скверу.

Президент не тільки став ініціатором проекту, а разом із дружиною Світланою особисто взяв участь у зведенні скверу «Сонячний». Подружжя Красносельських висадило дерева в новій зоні відпочинку. «Для цього мікрорайону вже давно було потрібно звести цей сквер. І от, як кажуть, руки дійшли до нього. Нинішнього року, я так розумію, ми закінчимо і встановимо футбольне поле та бігові доріжки», – зазначив Глава республіки.

Крім того, в парку продовжуватимуться деякі завершальні роботи – ще потрібно зробити зручні заїзди та спуски для дитячих колясок та велосипедів. «Кошти були обмежені, але ми поступово розпочали будівництво завдяки Фонду капвкладень. Основне завдання – реалізовувати накази мешканців Придністров’я, от і почали з’являтися фінанси на ці об’єкти. У чергову інспекцію Президента було завдання облаштувати тут майданчик, цього року він тут з’явився», – підкреслив глава держадміністрації м. Бендери Роман Іванченко.

Ще задовго до офіційного відкриття скверу на майданчиках почали з’являтися діти, малечі було нестерпно дочекатися завершення робіт. «Ідея наших мешканців, ми давно мріяли втілити її в життя, і завдяки Президенту Придністровської Молдавської Республіки Вадиму Красносельському вона знайшла свою реалізацію. І сьогодні ми присутні на відкритті зони відпочинку не тільки для дорослих, але і для дітей, і для людей похилого віку. Всі знайдуть у нашому сквері своє місце для відпочинку, бесід, зустрічей для ведення здорового способу життя», – підкреслив Голова Верховної Ради Придністров’я Олександр Коршунов.

Свято урочистого відкриття скверу вийшло яскравим і незабутнім. Розважальну програму організували аніматори та артисти міського Палацу культури імені П. Ткаченка

Ярина ДОБРОВОЛЬСЬКА.

Фото прес-служби Верховної Ради.