Конкурс «Придністровська якість» виявляє найкращих

У республіці триває робота конкурсної комісії, яка визначає якість кращих товарів та послуг придністровських виробників.


Цього разу на суд експертів представили свою продукцію закриті акціонерні товариства (ЗАТ) «ТИПАР», «Молдавкабель», «Тирстроймеханизация»; товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ) «Вивафарм», «Красота и здоровье», «Калита», Бендерський завод електроапаратури «Потенциал», «Мир компьютеров», а також два медичних центри – «ТираМед» та «Медин».

ТОВ «Медин» бере участь у конкурсі вперше й виступає в номінаціях «Медичні послуги» та «Кращий менеджер якості». На сайті медичної установи можна ознайомитися з переліком послуг, які надаються досвідченими фахівцями, а також довідатися, що її лікарі постійно вдосконалюють свої навички, підвищують кваліфікацію та навчаються, відвідуючи різноманітні міжнародні семінари, виставки та конференції. Вони спираються на досвід світової медицини, яка допомагає їм підвищити якість медичних послуг. У медичному центрі останніми роками розширився комплекс хірургічних послуг та лабораторних досліджень. Враховуючи ситуацію з COVID-19, було відкрито відповідні ПЛР-дослідження. «Медин» планує розширюватися, тому ьв центрі столиці незабаром з’явиться його філія.

Серйозні плани поставили перед собою працівники медустанови «ТираМед». Вони мають намір розвивати хірургічну та педіатричну допомогу, а також діагностичний напрямок. Чекає втілення в життя й новий проект, що називатиметься «ТираВет», де надаватиметься високоякісна ветеринарна допомога домашнім тваринам, а також працюватиме ветеринарна аптека.

Відома в нашій республіці фармацевтична компанія «Вивафарм» представила на конкурс аптечні послуги, а ТОВ «Красота и здоровье» – салон оптики та продукти для косметологів.

Бендерський завод «Молдавкабель» – провідний виробник кабельно-провідникової продукції в регіоні. Вироблені ним товари використовують в багатьох галузях індустрії, а серед споживачів – найбільші підприємства енергетичної, будівельної, транспортної галузей, підприємства машинобудування та зв’язку Росії, України, Польщі, Азербайджану. Завод бере участь у конкурсі вже у вісімнадцятий раз.

Представники ЗАТ «Тирстроймеханизация» продемонстрували конкурсній комісії виконаний підприємством капітальний ремонт дороги на вул. Клари Цеткін у Тирасполі.

У вісімнадцяте бере участь у конкурсі Тираспольська друкарня «ТИПАР» – найстаріше поліграфічне підприємство Придністров’я, засноване 1898 року. З утворенням МАРСР на його базі було організовано першу республіканську друкарню. З 1947 року аж до теперішнього часу на «ТИПАР» друкується міська газета «Днестровская правда». У 1998 році підприємство було відзначено державною нагородою – Орденом «Знак пошани», а 2006-го – удостоєно звання лауреата «Придністровська якість – 2006». Нині друкарня представила на конкурс різну поліграфічну продукцію.

ТОВ «Мир компьютеров» запропонувало для оцінювання свій інтернет-магазин і техніку для відеозйомки; швейне виробництво «Калита» – робочий одяг; Бендерський завод електроапаратури «Потенциал» – електрогідравлічний штовхач. Варто зазначити, що під час пандемії COVID-19 інженери заводу «Потенциал» також розробили новий виріб – рециркулятор повітря закритого типу.

Нагадаємо, що нинішнього року конкурс «Придністровська якість» проводиться вже в дев’ятнадцяте. У ньому беруть участь понад 50 підприємств та індивідуальних підприємців нашої держави. Цього разу в конкурсі з’явилася нова номінація – «Кращий менеджер якості».

Висунуті підприємствами менеджери можуть представляти промисловість, будівництво, транспорт, агропромисловий комплекс, торгівлю, сферу обслуговування та послуг, а також фінансову сферу, науку та освіту, охорону здоров’я, культуру та інші галузі народного господарства

Iрина МАСЛОВА.