Первомайськ набуває нового вигляду

У селище міського типу Первомайськ 6 грудня з перевіркою виконання президентських доручень щодо поліпшення соціальної інфраструктури прибув Вадим Красносельський разом із главою Слободзейської держадміністрації Василем Тищенком та іншими посадовими особами.

Зміни на краще гості констатували у відремонтованій будівлі лікарської амбулаторії, їх порадувало відкриття нового фельдшерсько-акушерського пункту (ФАП), зон культурного та корисного дозвілля. Всі оновлення були здійснені коштом Фонду капітальних вкладень 2021 року.

Уперше після ремонту відчинила двері для відвідувачів оновлена будівля лікарської амбулаторії, яка почала свою діяльність ще в 1980 році. З того самого часу в ній не проводилися ремонтні роботи. Застаріла система опалення, дерев’яні підлоги та вікна – все потребувало заміни. Цього року (попри все!) для успішної роботи установи та до святкування 40-річчя вирішили здійснити зовнішню і внутрішню реконструкцію. Лікарня обслуговує велику кількість громадян. Прийоми проводять кілька терапевтів, педіатр і стоматолог. Також ефективно функціонує просторий фізіотерапевтичний кабінет і дослідницька лабораторія. Є й нововведення, наприклад, нестандартно широкі коридори та скляна реєстратура з дуже зручною конфігурацією як для відвідувачів, так і для самих медпрацівників.

Стратегічно правильним і необхідним стало відкриття структурного підрозділу лікарської амбулаторії ФАП. Основна проблема полягала в тому, що людям похилого віку з нижньої частини селища було досить складно добиратися до медустанови верхньої частини. Її розмістили на першому поверсі будівлі місцевого гуртожитку.

Ультракомпактна медична установа з надання першої медико-санітарної допомоги стала великим подарунком для мешканців. У розпорядженні лікаря є три кабінети, оснащені всім необхідним обладнанням. Головний лікар Галина Казилни дуже рада медичній сухожаровій шафі для стерилізації інструментів. У пункті можна буде пройти гінекологічний огляд, зробити необхідні ін’єкції та процедури. А найголовніше – це моніторинг загального стану здоров’я, так необхідний для людей у будь-якому віці. Тепер усі ці заходи стали доступними та зручними.

Цього ж дня відбулося урочисте відкриття перетвореної паркової зони у спальному районі верхньої частини Первомайська. Згідно з заявками жителів, місце дозвілля обладнали спортивними та дитячими майданчиками. Для учнів секцій відкрили два поля зі штучним і гумовим покриттям. Тренер-викладач Михайло Тінгул проводив тренування з юними підопічними.

«Раніше тут було звичайне земляне поле, а нині вже стало можливим проводити футбольні, баскетбольні, гандбольні та волейбольні матчі. Завдяки сучасному покриттю та хорошому освітленню наші тренування стануть продуктивнішими й корисними», – зазначив тренер.

За спортивними полями встановили вуличні тренажери. Для прогулянок місце обладнали зручними доріжками та лавками для відпочинку. Особливу увагу привертає до себе напівкругла алея зі скульптурною композицією рук біля самого входу в парк. У середині цього артоб’єкта Вадим Красносельський посадив дерево, що стало символом турботи про навколишнє середовище. Особливо захоплюють дух панорамні види околиць, які відкриваються з території парку. Неозброєним оком помітна орієнтованість на грамотне освоєння простору, поєднання природного ландшафту і нових об’єктів.

Марина СОВА.

Фото прес-служби Президента.