У передчутті новорічних свят

Новий рік крокує по планеті, й одне за одним міста і села нашої багатонаціональної держави готуються до зустрічі 2022 року. Головні площі міст Придністров’я урочисто засяяли святково прибраними ялинками, новорічними вогниками й гірляндами. У кожного була своя розважальна програма, спеціально підготовлена для всіх городян і гостей.

Преображенський сквер у Бендерах представив усі найкращі образи та персонажів, відомих нам із кінострічок про Різдво. Ярмарки, фотозони й хитромудрі світлові інсталяції манили до себе дорослих і дітей, а над їхніми  головами, немов зірки в небі, розгорнулося павутиння з сотнями лампочок. З усього видно, що кожного разу місто готується зустріти Новий рік на найвищому рівні.

У Слободзеї ялинку відкрили великим дружним хороводом і концертними виступами танцювального ансамблю «Ритмик-данс», вокального колективу «Радуга» та показом мод від студії «Миллениум». Відкриття ялинки на площі Захисників Придністров’я в Григоріополі поклало початок численним виставкам, інтерактивним заходам і концертам, які триватимуть аж до кінця року, що спливає. У Дубоссарах для малюків підготували програму «Аліса в Країні чудес». Казкові герої пройшли через випробування разом з дітьми й запалили вогні на ялинці. Святковий кортеж Діда Мороза і Снігуроньки в Рибниці завершився феєричним танцем.

У столиці на відкритті головної ялинки країни площа була вщерть заповнена глядачами та учасниками майбутнього заходу. Четвертого грудня на сцені Катерининського парку відбувся розважальний концерт. Традиційно лунали вокальні композиції російською, українською, молдавською та англійською мовами. У концертній програмі взяли участь такі зразкові колективи: «Созвездие» «Капель», «Друзья». Свій прекрасний спів глядачам дарували Анна Талпа, Анастасія Самолюк, Юлія Лопатюк, Тетяна Пальчева, Аліна Галатонова, Марія Барановська та багато інших виконавців.

Цього святково налаштованого морозного дня просто не можна було обійтися без танців. Своїми хореографічними номерами зігрівали публіку колектив сучасного естрадного танцю «PANDORA» та ансамбль «Искорка». Деякі танцівники під час виступу спускалися до глядачів і разом з ними виконували прості ритмічні рухи.

Трохи пізніше концерт змінився інтерактивною дитячою програмою, ведучі якої багато жартували та розігрували солодкі призи. Кожен охочий міг зняти з маленької ялинки листочок з побажанням на наступний рік і прочитати його зі сцени, ніби адресуючи не тільки собі та своїй родині, але і всім гостям свята. Виступ талановитих колективів Придністров’я продовжився номерами Дар’ї Соколовської (студія естрадного вокалу «Голоса»), Валерії Пушкаш (молодіжний клуб «Орфей»), Костянтина Хмелевського (вокально-інструментальний ансамбль «YugAva»).

Уздовж паркових фонтанів, як завжди, розташувався ярмарок сувенірів, безпрограшних лотерей і різноманітних виробів декоративно-прикладної творчості. Свої витвори представили гуртки «Колорит», «Волшебный клубок» і «Самоцветы». Майстрині також ділилися секретами особливостей роботи з текстилем і пряжею.

О 18:00 стартувала одна з основних подій грудня – запалення вогнів на головній ялинці Тирасполя. Сходи Палацу дитячо-юнацької творчості стали своєрідною імпровізованою сценою, де весь вечір творчі колективи розігрували сценки передноворічних казок. Помічники Діда Мороза прибули на свято на прикрашеному новорічному тролейбусі, а Дід Мороз зі Снігуронькою цього року продовжили дивувати городян – з’явилися на пожежній машині. Вони запропонували всім згадати дитинство й прокричати чарівні слова: «Раз, два, три! Ялинонько, гори!» І за мить дивовижна ілюмінація відбилася в очах усіх присутніх та наповнила серця радісним передчуттям свята

Олександра ТИМКО.

Фото IA»Новости Приднестровья».