Інформацію заслухали

На порядку денному інформаційної години, яка відбулася 18 січня у держадміністрації Рибницького району та міста Рибниці, розглядалося кілька блоків питань. Заступник глави держадміністрації Юрій Молдовський розповів про основні події, що відбулися в Придністровській Молдавській Республіці за минулий місяць, торкнувся найбільш важливих тем економічної сфери, а також зупинився на інших злободенних питаннях.

Перший блок доповіді містив інформацію про зовнішньополітичну ситуацію навколо республіки. Юрій Молдовський повідомив, що врегулювання молдовсько-придністровського конфлікту визнано одним із пріоритетів у роботі ООН у 2018 році. На думку Генерального секретаря ООН Антоніу Гуттериш, європейські країни володіють необхідними важелями для вирішення цих проблем і їм потрібно активізувати свої зусилля.

Актуальним на сьогодні є питання здобуття придністровцями російського громадянства, про що, зокрема, і йшлося на зустрічі Президента Вадима Красносельського з Надзвичайним і Повноважним Послом Російської Федерації в РМ Фаритом Мухаметшиним. Обговорювали також основні напрями подальшої взаємодії, визначили плани та завдання на найближчу перспективу.

Далі доповідач зупинився на важливій події щодо діяльності в економічному напрямку – на роботі над бюджетом Рибницького району та міста Рибниці. Він повідомив, що проект бюджету на 2018 рік було розглянуто на громадських слуханнях. Йшлося, зокрема, про деякі нові статті в цьому важливому документі.

Так, щомісяця, починаючи з січня і по травень 2018 року, з доходів (без урахування доходів, які мають цільове призначення) здійснюватиметься накопичення фінансових коштів для забезпечення своєчасних виплат відпускних педагогічним працівникам у літній період. Планується також видача бюджетних кредитів удовам захисників Придністров’я для будівництва або придбання житла.

Заступник глави держадміністрації наголосив, що загалом бюджет Рибницького району міста Рибниці, як і раніше, зберігає соціальну спрямованість.

Також Юрій Молдовський розповів, що тривають пайові виплати колишнім працівникам радгоспів і колгоспів. Станом на 17 січня ЗАТ «Придністровський Ощадбанк» здійснив виплати громадянам Рибницького району на суму понад 8 мільйонів рублів, що становить 89% від загальної суми коштів пайового фонду, що надійшли на рахунки ЗАТ «Придністровський Ощадбанк» від державної адміністрації.

З метою привернення уваги громадян та держави до проблем осіб з обмеженими можливостями здоров’я 2018 рік оголошено Роком рівних можливостей. Держадміністрація Рибницького району та міста Рибниці розробляє план заходів, спрямованих на підтримку інвалідів усіх категорій.

Владислав   КРИЖАНОВСЬКИЙ.