Чергове засідання Громадської ради Тирасполя

24 січня відбулося чергове засідання Громадської ради столиці Придністров’я. На порядку денному значилося шість питань, але головною темою засідання стала підготовка до виборів Президента Росії.

За підсумками обговорення питання, в якому взяли участь голова Центрального виборчого комітету ПМР Віра Городецька та голова Спілки російських громад Придністров’я Віоріка Кохтарєва, було прийнято Звернення Громадської ради Тирасполя до громадян Росії, які проживають у Придністров’ї, до громадських об’єднань і політичних партій.

«Ми вдячні за ту допомогу, яку Російська Федерація надає своїм співвітчизникам, що проживають у Придністров’ї, – йдеться в ньому. – Безумовно, перетворення, проведені в народній освіті та в галузі охорони здоров’я, – це тільки початок нашого спільного довгого шляху. Росія проявляє велику турботу про своїх співвітчизників-пенсіонерів. Громадяни ПМР
отримують щомісячну доплату у вигляді гуманітарної допомоги.

Ми підтримуємо рішення В. В. Путіна балотуватися в Президенти Росії. Голосуючи за Володимира Володимировича, ми вибираємо для Придністров’я шлях розвитку і прогресу, миру і благополуччя».

Крім цього, на засіданні було затверджено Кодекс етики членів Громадської ради Тирасполя, ухвалено спільні заходи Ради з Загальнопридністровським народним форумом, прийнято до відома інформацію про проведені заходи Міністерства оборони ПМР з підготовки та проведення 100-річчя з Дня утворення Червоної армії.

Особливе пожвавлення викликав виступ декана природничо-географічного факультету ПДУ ім. Т. Г. Шевченка Сергія Філіпенко про екологічний стан Дністра і про занепокоєння громадських організацій станом головної річки республіки.

Останнім питанням порядку денного стали вибори голови Громадської ради міста. Ним став головний інженер Республіканського госпіталю інвалідів Великої Вітчизняної війни Микола Горобець.

Ксенія   ВАСИЛЕНКО.