Шановні придністровці! Вітаю вас з Днем Конституції!

Початок становлення придністровського конституціоналізму покладено 2 вересня 1991 року, коли була ухвалена перша Конституція. Подальший розвиток Придністровської Молдавської Республіки як суверенної, незалежної, демократичної, правової держави пов’язаний із прийняттям Основного Закону на всенародному референдумі 24 грудня 1995 року.

У Конституції Придністров’я закріплені незмінна прихильність до цінностей демократії та дотримання прав людини, визначений порядок функціонування політичної системи, інститутів, що забезпечують розвиток нашої держави відповідно до волі придністровського народу. Особливо наголошується, що носієм суверенітету та єдиним джерелом влади є народ.

Наші головні пріоритети – політична стабільність, економічна самодостатність і соціальна справедливість – багато в чому розвивають і доповнюють норми придністровської Конституції, визначають загальний курс Придністров’я в сучасних реаліях.

Переконаний, що знання конституційних норм та їх неухильне дотримання не лише сприяють утвердженню правової культури, а й забезпечують стабільність придністровського суспільства.

У цей святковий день бажаю Придністров’ю миру і процвітання, а придністровцям – здоров’я, щастя і добробуту!

Президент В. КРАСНОСЕЛЬСЬКИЙ