Стрічка новин

***

Президент ПМР Вадим Красносельський запропонував кандидатуру Олександра Мартинова на посаду Голови Уряду і підписав відповідне розпорядження.

Верховна Рада 24 грудня розглянула пропозицію Глави держави, схвалила кандидатуру та дала згоду на призначення Олександра Мартинова Головою Уряду ПМР.

Нагадаємо: Олександр Володимирович Мартинов очолював Уряд з 17 грудня 2016 по грудень 2021 року.

***

Міністерство фінансів представило останні дані про надходження, витрачання та залишок коштів благодійної допомоги, що надійшла у 2020-2021 роках від фізичних та юридичних осіб для запобігання поширенню в ПМР коронавірусної інфекції.

Прес-служба Уряду повідомляє: загальний обсяг добровільних переказів станом на 17 грудня становить 4 113 397 рублів.

Ці фінансові ресурси з моменту запуску акції зі збору пожертвувань направляють на оснащення COVID-госпіталів медобладнанням, меблями, предметами тривалого користування, засобами індивідуального захисту, ремонт медичних приміщень.

На початковому етапі пандемії кошти також витрачали на матеріальне стимулювання тих, хто брав участь у боротьбі з небезпечним вірусом.

***

У Москві 21 грудня стартувала перша науково-практична конференція на тему: «Інфекції, що передаються повітряно-крапельним шляхом: від найвідоміших до майже забутих – актуальні питання діагностики, лікування та профілактики».

У конференції беруть участь лікарі, науковці, викладачі медичних університетів, інститутів і коледжів з усього світу. Зареєстровано понад 170 слухачів.

Очно-заочний формат заходу дає можливість приєднатися до нього з будь-якої точки світу, а також прослухати представлені на сайті доповіді.

Беруть участь у науковому форумі й фахівці з Придністров’я. З вітальним словом до учасників  звернулася в. о. міністра охорони здоров’я Христина Албул. «Ця конференція об’єднала на своєму майданчику провідних учених, лікарів, експертів, практиків світового рівня, фахівців медичної галузі та епідеміологів, що дозволить обговорити дослідження збудника COVID-19 і вплив еволюції цього захворювання на перебіг хвороби», – зазначила фахівець.

21 грудня відбулася тільки перша частина конференції. Увесь цикл заходів розрахований з грудня 2021 року по червень 2022 року і передбачає 36 академічних годин у форматі навчальних і тематичних семінарів. По їх завершенні всім учасникам будуть видані посвідчення про підвищення кваліфікації.