Грандіозні успіхи в настільному тенісі

Для Республіканської спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву настільного тенісу в місті Дубоссари минулий рік видався плідним. Тріумфально завершила спортивний сезон вихованка закладу, майстер спорту Олександра Кір’якова. Вона успішно виступила на чемпіонаті Європи серед дорослих у Польщі, потрапила у фінальну сітку на чемпіонаті Європи серед юніорів у Хорватії.

Новою зіркою настільного тенісу називають Олександру Кір’якову. Її спортивні результати минулого року вразили багатьох. За підсумками засідання бюро Федерації настільного тенісу Придністров’я спортсменку оголосили кращою тенісисткою року. Вона –неодноразова чемпіонка Придністров’я та Молдавії. Цього року стала абсолютною чемпіонкою двох країн із настільного тенісу, та ще й президентським стипендіатом. «Хочу висловити подяку всьому тренерському штабу на чолі з Валерієм Гросулом за те, що підготувати мене до цих змагань. Мені вручили президентську стипендію, і я дуже рада. Валерій Савелійович надав мені сертифікат на отримання накладок, вони дуже дорогі. Усе це класно, і я дякую Президентові за те, що допомагає в розвитку настільного тенісу», – поділилася своїми емоціями в інтерв’ю Першому Придністровському телеканалу абсолютна чемпіонка Придністров’я та Молдавії з настільного тенісу Олександра Кір’якова.

Разом з Олександрою звання кращого тенісиста року був удостоєний 15-річний Віктор Ящук. Спортсмен виконав норматив майстра спорту Придністров’я, завоював дві золоті медалі на чемпіонаті ПМР серед дорослих. У чемпіонаті Молдавії серед молоді був нагороджений бронзовою медаллю. На міжнародному турнірі Віктор став срібним призером і теж включений до складу збірної Молдавії, повідомляють на офіційному сайті Держслужби зі спорту Придністров’я.

На сьогодні в нашій республіці настільному тенісу приділяється особлива увага. Це заслуга, насамперед, придністровських спортсменів, які виступають на внутрішній та міжнародній аренах, де показують чудові результати. Перед новорічними святами школі подарували суперсучасні тенісні столи відомої німецької фірми «DONIC». На таких столах проводять змагання на Олімпійських іграх, чемпіонатах світу та Європи.

Найголовнішим є те, що минулого року в школі настільного тенісу (в рамках програми Фонду капітальних вкладень) замінили вікна, двері, покрівлю, збудували пандус, відремонтували готельні номери для іногородніх спортсменів. На базі школи організовують спортивні збори тенісистів із Росії та Узбекистану. Крім того, у спортивному закладі обладнали місця для тренувань усіх ігрових видів спорту на свіжому повітрі в парку Енергетиків. На цьому розвиток спортивної інфраструктури зупиняти не мають наміру, влада вже склала плани на 2022 рік. «Є великі плани з будівництва спорткомплексу – це зал для ігрових видів спорту: баскетбол, волейбол, гімнастика та басейн. Незважаючи на те, що наше місто маленьке, в Дубоссарах є хороші спортивні традиції, ми їх розвиватимемо. Робимо ставки на своїх місцевих спортсменів, також є ідеї щодо створення на базі школи стадіону та спорткомплексу – кластер спортивної академії ігрових видів спорту», – розповів Першому Придністровському телеканалу глава держадміністрації Дубоссарського району Руслан Чабан.

Представники влади відзначають, що будівництво дубоссарського спорткомплексу розпочнеться навесні. Фахівці вже визначили територію та затвердили проект

Марія КРАВЕЦЬ.

Фото: http://sport.gospmr.org/