Волейбольні інтриги. Чим запам’яталося придністровське дербі

Справжні пристрасті закипали напередодні нового року на волейбольному майданчику в Бендерах. Там відбувся особливий матч другого туру чемпіонату Молдови з волейболу – команди з Тирасполя та Бендер з’ясовували, хто з них кращий. У придністровському дербі зійшлися місцева команда «СКА» та тираспольське «Динамо-МВС».

В особливому матчі чемпіонату Молдови з волейболу зійшлися дві абсолютно різні команди: бендерчани – виступають у чорно-червоній формі – це досвідчені гравці, а от столичні гості – грають у біло-блакитній формі – команда – сплав молодості та азарту. «Дуже молода команда, середній вік гравців – 16–18 років. Досвіду в цьому віці мало, але ми поставили перед собою завдання потрапити до четвірки лідерів, а там уже боротися за призові місця. Але, як правильно кажуть, апетит приходить під час гри», – розповів головний тренер та голова ВК «Динамо-МВС» Олександр Ребдєло. «Я в команді другий рік, уже вважаюся досвідченим спортсменом, старожилом, можна сказати. Коли «Динамо» збирало новий молодіжний склад, нас запросили грати як новачків, сподіваючись на світле майбутнє, яке вже настає. Ми вже буквально наступаємо на п’яти більш досвідченим командам, скоро будуть серйозні ігри та перемоги. По-ки що ми з хлопцями зігруємося, в нас у команді з’явився новачок. Я вірю, що скоро на нас чекає успіх», – зазначив гравець ВК «Динамо-МВС» Єгор Добчис.

Придністровське дербі, незважаючи на холодну погоду за вікном, виявилося спекотним. У першому сеті молодь швидко взяла ініціативу і, не без зусиль, здобула перемогу над досвідченими волейболістами з Бендер. «На початку гри, у першому сеті, ми й справді погано почали. Не могли подати подачу, але потім суперник почав сам помилятися і дав нам надію на те, що ми можемо виграти. Ми почали вкладатися та грати серйозніше, в результаті вони посипалися, а ми змогли, виграли в них перший сет», – розповів «динамівець» Єгор Добчис.

Однак в інших трьох партіях молодь не змогла виграти, мабуть, не вистачило досвіду. Волейболісти «СКА» здобули впевнену перемогу над «Динамо-МВС». «Суперник досвідчений, вони висновки після першого сету зробили, а ми недосвідчені, ми не зробили висновків. Хлопці після першої партії думали, що вже зіграли гру та перемогли. Але ще раз звертаю увагу на досвід нашої команди, можливості перетягнути гру на себе у нас не було. У суперників виступають три гравці національної збірної, плюс два легіонери – всі мають багатий досвід гри. На жаль, я не знаю, що мало б статися, щоб ми перемогли. Тепер ми приділяємо велику увагу тренувальному процесу», – наголосив тренер і голова ВК Олександр Ребдєло.

Для бендерських волейболістів, за їхніми зізнаннями, незважаючи на програш першої партії, гра не була складною. Команда була впевнена у своїх силах. «Перша партія не вдалася, бо, мабуть, «холодні» були. Перший сет програли, а потім узяли гру на себе і з великим відривом ішли вперед. Гра для нашої команди була нескладна, просто першу партію пропустили, бо розслабилися. У нашій команді багато професіоналів, двоє ветеранів, решта – молоді, але зіграні хлопці. Ми виграли Кубок Молдови, в нинішньому сезоні також сподіваємося взяти нагороду і доведемо своє право бути на першому місці. Для цього ми завзято тренуватимемося та виграватимемо кожну гру. Ми тренуємося і практикуємо різні комбінації у грі, коли великий відрив, ми відпрацьовуємо навички на практиці», – розповів гравець ВК «СКА» Олександр Махнач.

Волейболісти повертаються у звичну колію одразу після новорічних канікул. У придністровських команд свої цілі та завдання на цей сезон – для бендерчан важливо утримати першість чемпіонату Молдови, а для тираспольчан – бути в четвірці лідерів турнірної таблиці

Леся ПОТОЦЬКА.
Фото автора.