Покладаємося на них і пишаємося ними

У новорічну ніч придністровці зустріли 2022 рік, а напередодні, підбиваючи підсумки 2021-го, в Рибницькому Палаці культури вшанували кращих учнів міста.

Щорічне привітання та нагородження школярів, які досягли відмінних результатів у міських, республіканських та міжнародних предметних олімпіадах, наукових конференціях, спортивних і творчих фестивалях, стало вже доброю традицією. Їх нагородили листами подяки, пам’ятними подарунками та подарунковими сертифікатами, це стало публічним визнанням особистих успіхів і досягнень для 12 обдарованих учнів із Рибниці.

Попри всю сумбурність і непередбачуваність навчального процесу, на якому останнім часом не кращим чином позначилася пандемія та пов’язані з нею обмеження, школярі зуміли зосередитися і перебудувати своє життя відповідно до поточних реалій. Такий підхід та особиста спрямованість дали їм можливість проявити себе з найкращого боку. Вони змогли не тільки не відстати від шкільної програми, а навпаки – використовуючи вивільнений час, досягти успіху як у навчальному, так і у творчому розвитку, піднестися до нових вершини та набути необхідних знань та навичок.

Самі вони кажуть, що поява безлічі конкурсів, які проводяться онлайн у зв’язку з пандемією, навіть розширила їхні можливості й дала реальний шанс взяти участь у багатьох міжнародних проектах, що раніше було майже неможливим через необхідність далеких дорогих поїздок і багатьох інших факторів.

Крім самих винуватців урочистості та їхніх батьків, у залі Палацу культури були присутні: глава держадміністрації Віктор Тягай, голова Ради народних депутатів Рибницького району та міста Рибниці Вадим Лозовський, заступник глави з соціальних питань Юрій Молдовський, начальник МУ «Рибницьке управління народної освіти» Оксана Попченко, а також Дід Мороз і Снігуронька в супроводі помічників з Центру дитячої та юнацької творчості.

У своєму привітанні Віктор Тягай сказав: «Ми вшановуємо найкращих і гідних школярів нашого міста. Ви – наше майбутнє! Ми покладаємося на вас, пишаємося вами! Беручи участь у республіканських та міжнародних змаганнях і конкурсах, ви прославляєте своє рідне місто, свою школу, вчителів і батьків. Я впевнений, що у вашому житті все вийде! Не бійтеся труднощів, дерзайте, і здійсняться всі ваші мрії».

Виступив перед присутніми й голова міськрайради. Він побажав не зупинятися на досягнутому і рухатися тільки вперед, а також подякував учителям та батькам за те, що завжди підтримують дітей. «Спасибі за навчання, за докладені зусилля і досягнуті результати. Бажаю терпіння й успіхів на життєвому шляху», – додав Вадим Лозовський.

Начальник Рибницького УНО Оксана Попченко розповіла, що в допандемійний період проводився «Різдвяний бал» за участю близько 100 кращих учнів з усіх шкіл міста. «У нинішній ситуації проведення таких свят стало неможливим, тому ми другий рік поспіль відзначаємо найдостойніших учнів випускних класів, які досягли найбільш високих результатів у такому скороченому форматі. Попередньо був проведений офіційний відбірковий конкурс, на підставі якого портфоліо кращих із кращих, де показані всі їхні заслуги, були подані в держадміністрацію, главі, який і привітав їх з успіхами», – сказала керівник. Оксана Павлівна також підтримала необхідність проведення таких заходів та їхню важливість у першу чергу для самих учнів як фактор заохочення до високого рівня знань, а також для актуалізації процесу навчання і підвищення престижу освітньої системи Придністров’я в цілому

Сергій МИНАЄВ.

Держадміністрація м. Рибниця.