60-річний іменинник – дитячий садок

Наприкінці грудня МДОЗ «Рибницький дитячий садок № 2 загальнорозвивального виду» відзначив ювілей. З цієї нагоди педагоги спільно з дітьми підготували та провели святковий захід.

Історія дошкільного закладу розпочалася в далекому 1961 році, коли 26 грудня, напередодні новорічних свят, відчинив свої двері «Дитячий садок-ясла № 2» – установа для дітей від одного до семи років.

Важко навіть уявити, що понад 2 000 вихованців здобули в цих стінах перший досвід суспільного життя, товаришування і дружби. Зима змінювалася на весну, літо переходило в осінь. Змінювалися діти – вони росли, розвивалися, вчилися малювати, співати, танцювати, гратися, дружити. Дитячий садок прощався з ними, приймав нових дітей. Приходили нові вихователі та нянечки – життя тривало. Минав час. І ось уже колишні випускники приводять своїх дітей та онуків у той самий дитсадок, у який колись ходили вони самі. Педагогами теж працюють його випускники, можна сказати навіть більше – одна з поміж них, музичний керівник Людмила Банчук (у 2021-му вийшла на пенсію), є не тільки вихованкою, а й ровесницею закладу.

Уже 13 років очолює дошкільний заклад Галина Василівна Бойко – талановитий вихователь, грамотний і шанований у колективі керівник. Поряд з досвідченими співробітниками (1 – з вищою кваліфікаційною категорією, 8 – з першою, 5 – з другою) тут працює й молодь, яка вчиться у старшого покоління і вносить свої ідеї та творчу енергію в освітній процес. Трудовий колектив МДОЗ налічує 40 працівників, з яких 18 – педагоги. На сьогодні тут функціонують 6 груп загальною кількістю 112 дітей.

До ювілею дитячого садка всі готувалися заздалегідь: вихователі спільно з дітьми підготували святкову програму і навіть змонтували відеоролик, який можна подивитися на сайті Рибницького УНО та на Ютубі.

Привітати дошкільний заклад прийшли заступник глави Рибницької держадміністрації Юрій Молдовський, начальник МУ «РУНО» Оксана Попченко, голова Рибницької районної профспілкової організації працівників народної освіти й науки Любов Томашевська.

Юрій Молдовський у своєму вітанні сказав: «Переступаючи поріг дошкільного навчального закладу, ніби повертаєшся в радісне, безтурботне дитинство. Тут відчувається атмосфера добра, любові та спокою. Ви даруєте дітям турботу і ласку, розуміння й любов, тепло своїх сердець, і вони з радістю йдуть у дитячий садок, даруючи вам свої посмішки».

З теплими словами до колективу звернулася Оксана Попченко: «Тут працюють хороші люди, з особливим складом душі, які дбайливо охороняють крихкий світ дитинства, намагаються знайти ключик до серця кожної дитини. Якщо через десятиліття вихованці згадують дитячий садок з теплом і добрим словом – це неоціненно, це означає, що працівники закладу залишили добрий слід у душах своїх вихованців. Нехай незмінним залишається та доброта, яка сяє у ваших очах, трепетне ставлення до кожної дитини, ентузіазм і доброзичливість».

У 60-річний ювілей за сумлінну працю і високий професіоналізм співробітники установи були відзначені почесними грамотами, листами подяки державної адміністрації та Ради народних депутатів Рибницького району та міста Рибниці, Рибницького УНО.

Учитель-логопед Тетяна Краснящих, яка має 18 років педагогічного стажу та є яскравим представником плеяди талановитих педагогів, була удостоєна звання «Відмінник народної освіти ПМР».

Від імені місцевих органів влади та Рибницького УНО установі подарували сучасний комп’ютер

Дмитро ВЛАДОВ.

Держадміністрація м. Рибниця.