Новини коротко

***

Повторна реєстрація захисників ПМР

Союз захисників Придністров’я м. Тирасполя розпочав перереєстрацію всіх членів організації.

До них належать учасники бойових дій із захисту ПМР та члени їхніх сімей. Перереєстрація здійснюється з метою уточнення кількісного складу Союзу, уточнення складу первинних організацій і закріплення за ними тих членів організації, які не стоять на обліку в жодній первинній організації.

Проведений захід дасть можливість:

– підвищити якість громадської роботи з членами організації;

– забезпечити справедливий розподіл путівок у медичні, санаторні та лікувально-профілактичні установи республіки;

– залучити захисників республіки до заходів, які проводитимуться на міському та республіканському рівнях;

– забезпечити клопотання перед органами державної влади та міської адміністрації в інтересах членів Союзу захисників у питаннях медичних послуг, тарифів тощо;

– клопотати перед державними органами та адміністраціями про об’єктивне і максимальне подання членів організації, що ведуть активну громадську діяльність, до нагородження їх державними, відомчими та спеціальними нагородами.

Перереєстрація проводиться в робочі дні з 9:00 до 14:00 в офісі Союзу захисників за адресою:
вул. Котовського, 23.

Телефони для контактів: 533-74533, 777-30570,
777-93980, 778-52772.

***

Нові призначення

На посаду міністра сільського господарства та природних ресурсів ПМР призначений Олександр Розенберг. Указ підписав 19 січня Президент ПМР Вадим Красносельський.

До виконання своїх обов’язків новий глава Мінсільгоспприроди приступив з 20 січня. Цього ж дня указом Президента Єфимій Коваль був звільнений від виконання обов’язків міністра сільського господарства та природних ресурсів.

Олександр Миколайович Розенберг народився 18 жовтня 1967 року в місті Ладижин Вінницької області України. У 1986 році він закінчив Придністровський енергетичний технікум, де здобув спеціальність техніка-електрика. У 1994 році здобув диплом Кишинівського аграрного університету за спеціальністю «Інженер-електрик».

З 1986 по 1988 рік служив у лавах Радянської Армії в м. Одеса.

Трудову діяльність Олександр Миколайович розпочав у 1986 році в радгоспі «Прогрес» с. Ташлик Григоріопольського району. Потім він працював у ДП «Енергонагляд», ДК «Дністеренерго», Держстандарті МЮ ПМР, Міністерстві економіки ПМР, Міністерстві промисловості ПМР, ТОВ «Експрестранс».

З 1 березня 2012 року і до теперішнього часу працював у ЗАТ «Тираспольський комбінат хлібопродуктів».

Одружений, виховує двох дітей.

Відзначений грамотою Міністерства юстиції ПМР, грамотою Міністерства економіки ПМР а також державними нагородами: медаллю «За відзнаку у праці» й орденом «Трудова слава».

***

Вакансія закрита

Інформаційне агентство «Спутник» повідомило, що новим офіційним представником Молдови в переговорному процесі призначений Олег Серебрян, колишній посол Молдови у Франції та в Німеччині.

Новий політичний представник Молдови – доктор політичних наук. У дипломатичних структурах він працює з 1993 року. З 2010-го був послом у Франції і в Німеччині, постійним представником при ЮНЕСКО.

Остання посада, на яку Олег Серебрян був призначений 3 січня цього року, – ректор дипломатичного інституту при МІДЕЇ РМ.

Нагадаємо: попередній офіційний політичний представник Молдови в переговорному процесі Владислав Кульмінський покинув свій пост 5 листопада минулого року і відтоді посада залишалася вакантною.

***

Транзит автомобілів із придністровськими номерами

Прес-служба МЗС ПМР повідомила, що за ініціативою Придністров’я Україна дозволила на період з 24 січня по 24 лютого транзитне прямування через її територію транспортних засобів з номерними знаками ПМР. Крім того, на період з 24 січня по 1 квітня дозволено вивезення таких транспортних засобів з України в Придністров’я.

Йдеться тільки про пересування транспорту з інших країн у Придністров’я і Молдову. В’їзд автомашин із придністровськими номерами з Придністров’я в Україну, як і раніше, заборонений. Заборонений також виїзд таких транспортних засобів з України в інші країни, крім Придністров’я та Молдови.

В офіційному повідомленні МЗС ПМР зазначено, що Придністров’я докладатиме всіх можливих зусиль із метою забезпечення безперешкодного доступу всіх категорій автотранспорту ПМР до міжнародного дорожнього руху.

Огляд підготувала Анастасія КАСИМ.