Ювілей столичного палацу

Початок нинішнього року ознаменувався прекрасним святкуванням 85-тиріччя Тираспольського Палацу дитячо-юнацької творчості (ПДЮТ). З цієї нагоди за ініціативою державної адміністрації столиці відбулася дружня зустріч та нагородження працівників установи.


Унікальний освітній простір цього закладу дає можливість для розвитку і реалізації своїх талантів усім дітям республіки незалежно від фінансового та соціального становища їх сімей.

ПДЮТ – це просвітницький центр, який динамічно розвивається, це популярне й досить перспективне місце в галузі додаткової освіти. Офіційний сайт установи повідомляє про більш ніж 2 000 вихованців і 84 педагогів, які перебувають у взаємодії, забезпечують діяльність гуртків і секцій. Основними напрямками є: художньо-естетичний, хореографічний, вокальний, образотворчий, технічний, спортивно-оздоровчий, декоративно-прикладний, соціально-прикладний і краєзнавчий.

З офіційних осіб святкову зустріч відвідали: градоначальник Олег Довгопол, начальник УНО Стелла Бай, голова міської Ради народних депутатів Вадим Доні. Саме вони вручили нагороди та проголосили незліченну кількість подяк на адресу колективу палацу творчості.

У своїй урочистій промові Олег Довгопол звернув увагу на особливу роль творчої діяльності, яку підтримує на високому рівні вже кілька десятиліть дружний колектив установи. Йдеться не тільки про розвиток креативності у молодого покоління, а також і про освітню, виховну та наставницьку роботу керівників гуртків.

«Необдарованих дітей просто не буває, а ваша велика місія полягає в тому, щоб допомогти проявитися талантам. Для цього і сам педагог повинен бути геніальним, небайдужим, мудрим, щиро любити дітей і свою справу», – підкреслив очільник міста.

Тривала епідеміологічна ситуація внесла свої корективи в роботу закладу. Цього року працівники покладають великі надії на відновлення повномасштабних і яскравих офлайн заходів. Вони не виключають діяльність в онлайн-форматі, але прекрасно урізноманітнять заплановану програму.

Завершила зустріч святкова церемонія нагородження. Грамоти Президента ПМР отримали: керівник зразкового ансамблю естрадної пісні «Друзі» Павло Смирнов, завідувач відділу декоративно-прикладної творчості Лілія Котовицька. Листи подяки Глави держави вручили педагогу зразкового танцювального колективу «Шоу-балет «Фристайл» Наталії Бояриновій, педагогу зразкового ансамблю спортивного танцю «Реверанс» Ігорю Гавриленку.

Медаллю «За трудову доблесть» ушанували викладача гуртків судномоделювання та авіамоделювання Миколу Кузнецова, медалями «За відзнаку у праці» – керівника зразкового ансамблю індійського танцю «Сітара» Світлану Язу, завідувача господарства Валентину Іщенко.

Директору МОЗ ДО «ПДЮТ» Галині Руньковській на честь 85-річчя закладу від імені глави столичної держадміністрації та голови міськради вручили з найкращими побажаннями вітальний адрес та букет квітів.

За останні роки значно покращилося технічне оснащення палацу. Закупили нову музичну апаратуру, відкрили два конференц-зали з ширококутними плазмовими панелями. Колективу також вдалося добре налагодити локальну загальну мережу між комп’ютерами, що дозволяє оперативно діставати дані з будь-якої точки доступу, та підвищити оперативність роботи.

Плани закладу на майбутнє грандіозні. Розгортається підготовка до святкування 230-річчя Тирасполя. Творчі напрацювання від колективів уже надходять до керівництва і триває розробка нових цікавих моментів у виступах. Усе спрямовується на те, щоб здивувати досвідченого глядача і гідно представити місто.

Цілий рік у стінах палацу святкуватимуть 85-ту річницю, а завершенням стане травневий захід «Золотий соняшник», на якому підіб’ють підсумки діяльності колективів

Поліна РЕШЕТНIКОВА.

Фото Дмитра Матвєєва.