«Твори добро на всій землі»

Благодійна акція «Полка добра», спрямована на допомогу незаможнім людям, 27 січня стартувала в Тирасполі.

Ось уже більше року в Росії відбувається незвичайна благодійна акція, яка називається «Полка добра». У списку міст-учасників можна назвати такі міста, як Москва, Іркутськ, Якутськ, Єкатеринбург, Обнинськ, Балабаново і багато-багато інших. Що таке «Полка добра»? Це стелаж або стелажі в магазинах і супермаркетах, куди люди можуть принести продукти для малозабезпечених громадян, дітей-сиріт, пенсіонерів, багатодітних сімей, студентів та інших незаможних груп населення, а будь-хто з них може взяти кілька продуктів абсолютно безкоштовно, якщо це йому, дійсно, необхідно.

Минулої суботи акція «Полка добра» стартувала і в Тирасполі. Про це повідомив городянам «Медіацентр Тирасполь». Її ініціатором стала столична благодійна організація «Допоможемо разом». Як пояснила керівник цієї благодійної організації Олена Злотницька, «…благодійна полка встановлена в магазині «Фуршет». Кожний малозабезпечений громадянин може взяти з цієї полиці (за необхідності) не більше двох продуктів абсолютно безкоштовно. А охочі зробити добре діло мають можливість її поповнити».

«Дуже приємно, що це починання знайшло позитивний відгук у тираспольчан, – зазначила організатор акції. – «Полка добра» періодично поповнюється відвідувачами магазину, а також співробітниками торговельної мережі». Олена Злотницька зазначила, що упродовж дня на полиці з’являється близько 15 найменувань продуктів, і ближче до вечора люди беруть необхідне.

Нагадуємо всім небайдужим придністровцям: ви можете допомогти незаможним і тим, хто опинився в складній життєвій ситуації. Прийдіть у супермаркет «Фуршет» і покладіть на полицю добра продукти, які не дуже швидко псуються: чай, хліб, печиво, цукерки, крупу, цукор, сіль тощо.

На сьогодні «Полка добра» є тільки в супермаркеті «Фуршет», але в планах у членів організації «Допоможемо разом» – встановити її і в інших магазинах міста. Вони також запрошують до співпраці всіх підприємців, охочих взяти участь у цій акції. Цілком можливо, що найближчим часом до неї приєднаються й інші міста Придністров’я.

Олена РАТУШНА.