Новини коротко

***

Цього року реконструюють
центральну частину парку «Перемога»

 Президент ПМР Вадим Красносельський відвідав столичний парк культури та відпочинку «Перемога». Цей рекреаційно-дозвільний об’єкт вимагає вкладення сил та засобів. До президентської інспекції приєдналися голова Тирасполя Олег Довгопол і начальник Департаменту будівництва, архітектури та шляхового господарства Микола Обручков.

У ході робочого візиту зазначили, що «…незважаючи на створення нових паркових зон, відвідуваність рекреаційно-культурного осередку, як і раніше, висока. Тут відбувається безліч розважальних масових заходів. Жителі чекають, що цей об’єкт оновлять та модернізують», –
повідомила прес-служба Глави держави.

Основне багатство парку – дерева, які у спекотні дні роблять відпочинок більш комфортним. Зелені насадження поступово омолоджують. Заміни вимагає також покриття доріжок та прогулянкових зон. Нинішня плитка зжила себе, вона укладена 25 років тому. На її повсюдне оновлення знадобиться близько 10 млн рублів.

***

У Дубоссарах почнуть
будувати спортивний комплекс

Перший етап спорудження спортивного комплексу в Дубоссарах розпочнеться цього року. Роботи здійснюватимуться в рамках реалізації державної програми Фонду капітальних вкладень.

На цю подію дубоссарці чекали давно. Свого спортивного комплексу в місті ніколи не було. Масштабні спортивні заходи доводилося організовувати в спортивних залах загальноосвітніх шкіл. Завдяки ініціативі місцевої держадміністрації та підтримці держави, ситуацію вдасться змінити на краще. На сьогодні вже розроблений проект майбутнього спорткомплексу.

Роботи з підготовки території перед початком капітального будівництва розпочнуться вже в березні. Спортивний комплекс розташовуватиметься в центрі міста поряд із міським стадіоном та школою олімпійського резерву з настільного тенісу. У проекті передбачене будівництво басейну.

***

Минулого року до
Бендерського центру
зайнятості звернулося
понад 2,5 тисячі людей

 Як розповіла заступник директора міського Центру соцстрахування та соцзахисту Світлана Онуфрієнко, всього реєструвалися 518 осіб, із них 48 % – це жінки. Консультацію надали 1 892 особам, 800 громадянам виплачували допомогу з безробіття. Це з урахуванням тих, хто переходить з 20-го року. Набули статусу 316 громадян лише у 2021 році.

Працевлаштувати вдалося 20 % безробітних, які стоять на обліку в службі. Як і раніше, складно було знайти роботу особам без освіти, з початковою професійною і вищою. «Хоча кількість вакансій дещо зростає, дисбаланс попиту та пропозиції на ринку праці великий», – зазначають фахівці. Лікарі, медсестри та санітарки, педагоги та міліціонери, водії, слюсарі та прибиральники – такі вакансії в наявності сьогодні.

«1 525 вакансій загалом, і 1 127 пропозицій – це робітничі професії. Тобто кількість вакансій, порівняно з минулим роком, значно зросла. Роботодавці сьогодні просять, щоб спеціальний працівник мав професію, вищу кваліфікацію, але вимоги не співпадають із тими професійними можливостями громадян, які перебувають у нас на обліку», – зазначила Світлана Онуфрієнко.

Завдяки програмі «Навчання» 27 осіб здобули нову спеціалізацію. Троє з них – з інвалідністю ІІІ групи, ще дві особи – з другою. Двоє бендерчан з інвалідністю ІІ групи продовжують навчатися цього року. Користувач ПК, перукар-стиліст, офіс-менеджер, спеціаліст із кадрів – такі професії вони хочуть здобути сьогодні. Цю роботу продовжать 2022-го. Усі необхідні умови в міській службі для цього є.