День святої великомучениці Тетяни в ПДУ

У Придністровському державному університеті 25 січня відбулася яскрава програма заходів, присвячених Дню студентства.


Свято студентства і День святої великомучениці Тетяни традиційно зустріли ранковим молебнем. Він відбувся перед головним корпусом ПДУ за участю викладачів і студентів університету, благочинного Центрального округу протоієрея Сергія Вербицького та учасників хору Покрови Пресвятої Богородиці м. Тирасполя.

Продовжилося святкування онлайн-конференцією «Студентство без кордонів». Ініціатором зустрічі виступив Московський психолого-соціальний університет. День російського студентства став гарною нагодою для обміну науковим досвідом, розвитку молодіжної політики та залучення до участі в міжнародних проектах.

Зустріч відкрила проректор з молодіжної політики Валентина Єні: «Дякую за проявлену ініціативу на адресу нашого університету. Ми, безумовно, раді вас бачити та брати участь у діалозі. Я вітаю всіх учасників сьогоднішнього заходу з чудовим зимовим святом – Днем святої Татіани й бажаю всім нам бадьорості духу, успіхів, нових ідей і креативних студентів».

Головними підсумками зустрічі можна вважати нові міжнародні знайомства. Особливу увагу приділили вивченню корисного досвіду російських колег, пов’язаному з ефективністю наукової діяльності в умовах невеликих груп. Творчими та волонтерськими проектами ділилися студенти з обох сторін. Активісти Об’єднаної студентської Ради факультетів ПДУ розповіли про діяльність волонтерського руху «Ми – з ПДУ!». Волонтерський проект Об’єднаної студентської Ради гуртожитків «Від серця до серця», в рамках якого було організовано кілька благодійних та екологічних акцій, почав реалізовуватися з минулого року.

На сцені КПЦ ім. св. рівноапостольних братів Кирила та Мефодія відбувся урочистий концерт та вручення заслужених нагород найвидатнішим студентам. Спортивний клуб «Рекорд» відзначив дипломами кращих спортсменів вишу за підсумками минулого року. Оголосили й результати конкурсів «Кубок першокурсника», «Мій голос важливий для країни», «Креативні привітання».

Міністерство просвіти передало для вручення посвідчення волонтера «Ми – з ПДУ» тим, хто проявив свою соціальну активність протягом усього року. На думку викладацького складу, така ініціатива заохочення добрих справ мотивуватиме ще більшу кількість студентів діяти й допомагати тим, хто цього потребує.

Головна ідея свята – об’єднання та спілкування молоді. Ректор університету професор Степан Берил у своєму онлайн-привітанні зазначив, що колишніх студентів не буває, тому це свято можна вважати об’єднавчим, інтернаціональним і міжвіковим.

«Не існує кордонів, усі мрії легко можуть стати реальністю, якщо пам’ятати головне правило: успіх – це нагорода за старанність, помножена на величезне бажання домогтися високих цілей. З гордістю несіть це почесне звання – студент», – зазначив Степан Іорданович.

Після концерту на свіжому повітрі всіх охочих традиційно пригощали гарячим ароматним гагарінським напоєм і солодким печивом. Цього року глінтвейн варили з білого вина

Марина СОВА.

Фото прес-служби ПДУ.