Гандбол: поки що на паузі

Під пандемійні обмеження потрапила придністровська команда з гандболу «ПГУ-Картина ТВ». Чемпіонат Молдавії серед чоловічих та жіночих команд припинили до 1 березня. Спортсмени встигли провести всього два тури першості, а перед цим на відновлення змагань чекали цілих два роки.


Старт чемпіонату після дворічної перерви для наших гандболістів – фаворитів першості, явно не вдався. У першому ж турі тираспольчани програли на виїзді кишинівській СДЮШОР-2. У стані нашої команди були серйозні втрати, не грали два основні гандболісти – Ярослав Вицеховський та Сергій Кушнір, який травмувався на старті поєдинку та не зміг продовжити гру.

У другому турі клуб «ПГУ-Картина ТВ» нарешті порадував уболівальників грою на своєму полі та перемогою над кишинівським «ЛИРПС». «Наші юнаки – великі молодці. Дуже порадували, зібрано вийшли на захист, у нападі намагалися робити мінімум помилок, реалізовували свої моменти. Результат на табло», – поділився гравець гандбольного клубу «ПГУ-Картина ТВ» Ярослав Вицеховський.

Після двох турів тираспольські гандболісти розташувалися на третьому рядку турнірної таблиці. Спортсмени готові й надалі підкорювати висоти та добиватися впевненого лідерства в чемпіонаті, але на шляху знову з’явилися перешкоди.

Головний тренер команди «ПГУ-Картина ТВ» Олексій Ковальчук ще добре пам’ятає, як на два роки в Придністров’ї забули про змагання з гандболу. Точніше не забули, а вимушено припинили через пандемію. Нині чемпіонат після нещодавнього відновлення знову на паузі. Однак цього разу, упевнений наставник тираспольчан, усе буде по-іншому і довго сидіти в застої не доведеться. «Ми сподіваємося, що це буде не як минулого разу, коли пауза тривала два роки, все-таки ситуація трохи змінилася. Нещодавно ми мали розмову з представниками федерації Молдови з гандболу і вони сказали, що знімуть обмеження на проведення ігор у залі, чемпіонат відновлять. Тобто, поки ця пауза триватиме два тижні, ми сподіваємося, що незабаром знову вийдемо на майданчик і намагатимемося своєю грою порадувати вболівальників», – зазначив у своєму інтерв’ю Першому Придністровському телеканалу Олексій Ковальчук.

Гандболісти впевнені, що чемпіонат варто проводити, адже спортсмени дотримуються всіх санітарних норм, за два роки пандемії вони вже навчилися жити в нових ковідних умовах. «Усі гравці та тренерський штаб команди «ПГУ-Картина ТВ» повністю вакциновані. Звичайно, ми сподіваємося, що в найближчому майбутньому зможемо продовжити чемпіонат. Оперштаб дозволив тренування для професійних спортсменів, у нас зелене світло, ми відновили тренування і готуватимемося до головної гри туру проти «Олімпуса». Ця гра мала відбутися
5 лютого, тож ми тепер ведемо переговори з «Олімпусом» і з федерацією з гандболу, якщо не буде жодних проблем, то цілком можливо, що гра відбудеться в найближчому майбутньому, в 10-х числах лютого. Наша команда чекає на цю гру, це усталене дербі, головний матч у сезоні – завжди проти «Олімпуса», – додав Олексій Ковальчук.

Щодо складу команди, то там змін не буде. Справа в тому, що за два роки пандемії з «ПГУ-Картина ТВ» пішло багато гравців. На сьогодні склад молодий та оновлений, а головне – стабільний. «Наші гравці показали в другому турі, що вони боєздатні, готові грати й боротися з будь-яким суперником, у тому числі з «Олімпусом», у хлопців відмінний настрій, ніхто нікуди не збирається йти, всі налаштовані тренуватися та показувати результат», – підсумував Олексій Ковальчук

Марія КРАВЕЦЬ.