Туризм у ПРИДНІСТРОВ’Ї під час пандемії

Питання підтримки та розвитку туризму в Придністров’ї обговорили на черговому пленарному засіданні Верховної Ради.

На розгляд депутатів винесли поправки до Державної цільової програми, розрахованої на 2019 – 2026 роки.

Частина масових заходів, за пропозицією Уряду, була виключена з плану на цей рік. У зв’язку з обмежувальними вимогами в умовах коронавірусу під скорочення потрапили два форуми – туристичний та інвестиційний. В Агентстві з туризму ПМР зазначили, що епідеміологічна ситуація не сприятиме проведенню форумів у повному обсязі, а частина гостей із міркувань безпеки може зовсім не приїхати в Придністров’я.

«Ми плануємо, що наші виїзди на міжнародні виставки сприятимуть охопленню не меншої аудиторії й залученню тих цільових клієнтів, які вже намічені в рамках наших угод і попередньо проведеної роботи», – прокоментувала директор Агентства з туризму ПМР Анна Миколишина.

Найближча виставка запланована в першій декаді квітня в Єкатеринбурзі. З уральськими туроператорами в придністровського Агентства з туризму підписана угода про співпрацю. У 2021 році нашу республіку вже відвідали перші туристичні групи. Анна Миколишина зазначила, що свій інтерес до Придністров’я, як туристського напрямку, виявляють й інші регіони Росії. У держустанові сподіваються, що участь у міжнародних виставках дасть можливість укласти й інші угоди про співпрацю.

Утім, чекають у Придністров’ї не тільки російських туристів. Нині Агентство в рамках Державної цільової програми просуває Придністров’я на різних іноземних ресурсах, зокрема й європейських. Для туристів із далекого зарубіжжя по всій республіці встановлюють покажчики до основних історичних об’єктів. У 2022 році розпочнеться встановлення табличок зі спеціальним штрих-кодом, який дозволить перейти на інтернет-ресурс з основною інформацією про об’єкт двома мовами – російською та англійською. Також у рамках програми цього року біля основних придністровських пам’яток будуть облаштовані санітарні зони.

Що стосується фінансування Державної цільової програми «Підтримка і розвиток туризму в Придністровській Молдавській Республіці» на 2019 – 2026 роки», через виключення декількох заходів зі списку запланованих на цей рік, коштів на її виконання з республіканського бюджету буде виділено менше.

«Бюджет програми на 2022 рік буде скорочений до 973 тисяч рублів», – зазначив голова Комітету з економічної політики, бюджету і фінансів Віктор Гузун.

Поправки в держпрограму з розвитку туризму депутати прийняли відразу у двох читаннях.

Документ направлений на підпис Президентові

Роман ПЕТРИКIВ.
Фото: pridnestrovie-tourism.com