До спільної мети – через діалог

Свою діяльність державна адміністрація Рибницького району та міста Рибниці здійснює у тісній співпраці з громадськими організаціями. Разом втілюють у життя соціальні проекти, планують свою роботу, радяться з нагальних питань. Глава держадміністрації В’ячеслав Фролов завжди готовий до відкритого діалогу з членами громадських організацій з усіх питань, що виникають.

Саме з цією метою 26 січня очільник міста зустрівся з представниками рибницьких громадських організацій. На зустрічі обговорювали план проведення найближчих заходів. Говорили про проблеми та питання, які хвилюють рибничан. У діалозі взяли участь заступник глави державної адміністрації Юрій Молдовський, керівництво громадських організацій патріотичної спрямованості.

Так, голова рибницького Союзу ветеранів війни в Афганістані Володимир Кравченко розповів, що готовий і узгоджений план заходів, присвячених 29-й річниці виведення військ з Афганістану. 15 лютого традиційно відбудеться мітинг-реквієм, заплановані й інші тематичні заходи, які проводяться щорічно.

Обговорили також можливості перейменування пам’ятників міста. Згідно з державним реєстром пам’яток, у Рибниці є два меморіали пам’яті – радянським воїнам, загиблим у роки ВВВ, і захисникам Вітчизни, який був відкритий 1 серпня 2017 року. Начальник управління культури Алла Чербуленко пояснила, що логічно було б об’єднати їх в один меморіальний комплекс. Голова Союзу «Чорнобиль» Олександр Бараблін зазначив, що пам’ятний знак рибницьким ліквідаторам техногенної катастрофи в Чорнобилі також планується розмістити поруч з цими меморіалами. Тому об’єднання їх у комплекс буде логічним. Присутні на зустрічі одностайно погодилися виступити з пропозицією про створення меморіального комплексу.

Обговорили також і підготовку до виборів Президента Російської Федерації. Громадським організаціям запропонували активно залучати до участі у виборах громадян РФ, які проживають на території міста і району. Доцільно також делегувати членів громадських організацій до складу виборчих комісій, щоб забезпечити максимально високу явку на виборах.

Влад   ПЕТРОВ.