На хрустовських вулицях відновлюють освітлення

Хрустова – одне з найбільших сіл Кам’янського району з досить-таки розвиненою інфраструктурою, яку місцева влада не лише підтримує в працездатному стані, а й удосконалює в міру можливостей.

Порівняно невеликі кошти, що надходять до сільської казни, тут прагнуть витрачати по-господарськи, направляючи їх на вирішення першочергових потреб хрустовчан. На зустрічах, які депутати сільради провели торік у своїх округах, виборці порушували проблеми упорядження та озеленення населеного пункту, ремонту доріг і освітлення вулиць. Деякі питання місцева влада поступово вирішує.

Рельєф Хрустової, що зачаровує гостей мальовничістю пагорбів, по схилах яких наперекір усьому підіймаються хати, місцевим жителям милий лише в погожі дні. Тому що зливові води швидко розмивають ґрунтові та щебеневі дороги, роблячи їх труднопрохідними з ранньої осені до пізньої весни. Відсутність вуличного освітлення лише посилює проблему: спускатися з пагорбів у долину, де розташовані всі сільські установи, на зорі доводиться напомацки, а підніматися додому темними вечорами ще складніше, особливо в ожеледь.

До нинішньої зими ліхтарі працювали лише на центральній вулиці села, яка є частиною республіканської автомагістралі, що веде до кордону з Україною. Восени 2017-го співробітники Кам’янських районних електромереж приступили до відновлення освітлення в мікрорайонах Хрустової з найскладнішим рельєфом. Почали цю роботу з найбільш населених вулиць, загальна протяжність яких близько п’яти кілометрів.

«Суттєву частину коштів, зібраних на розвиток соціальної сфери та інфраструктури, ми направили на придбання електро-устаткування й інших необхідних матеріалів. Співробітники РЕМ протягнули додатковий кабель для вуличного освітлення, на наявних у мікрорайонах опорах встановили 50 світильників зі світлодіодними лампами потужністю 80 W, а також регулювальну апаратуру і прилади обліку споживаної електроенергії, – повідомив глава адміністрації села Василь Гандрабура. – Разом з оплатою за монтаж на відновлення освітлення у 2017 році було направлено 100 тисяч рублів».

Тепер мешканці вулиць Солтиса, Жовтневої, Кучерова, Комсомольської та Кам’янської забули про кишенькові ліхтарики, без яких раніше не могли вирушити в путь. Чекають повного відновлення освітлення на вулицях Виноградній та Ювілейній, де ремонтні роботи вже стартували.

Лариса   ЛЕГКУН.