Унікальні історії успіху та визнання

У Придністров’ї підбили підсумки державного конкурсу «Людина року». Він заснований у 1996 році з метою поширення досягнень придністровців у професійній діяльності. Через пандемію коронавірусу організовано телеверсію урочистого заходу.

Глава держави Вадим Красносельський виступив зі зверненням до лауреатів конкурсу «Людина року – 2021»: «Шановні придністровці, дорогі друзі. Вже не одне десятиліття в нашій республіці є традиційним конкурс «Людина року». У ньому беруть участь наші громадяни, які у своїй професії, за своїм способом життя досягають певного результату на благо нашої республіки. Це стосується тих, хто навчає, хто лікує, хто присвятив себе підприємницькій діяльності, хто охороняє безпеку і забезпечує правопорядок, хто зайнятий у миротворчій діяльності, хто просто в силу своєї громадянської позиції допомагає нужденним.

У рамках конкурсу визначені найкращі в тих чи інших номінаціях, але я переконаний, що переможці – ми всі, бо в кожного є результат. Наша республіка в найскладніших умовах коронавірусу бореться з цим злом і рятує людей.

На нашій території гарантується безпека, правопорядок, верховенство закону. Ми здатні захистити право, захистити життя будь-якого громадянина.

Наші підприємці в непростих умовах оволодівають методами ведення бізнесу, своєю справою, приносять прибуток як своїй родині, так і державі.

У Придністров’ї ми забезпечуємо на високому рівні дошкільну освіту, шкільну, в середньоспеціальних і вищих навчальних закладах. Ми ростимо розумну хорошу, гідну молодь, якою можна по-справжньому пишатися. Ми приділяємо увагу піднесенню культури та спорту, будуємо парки, вдосконалюємо інфраструктуру – одним словом, розвиваємо Придністров’я. Всі номінації так чи інакше пов’язані з розвитком нашої республіки, з забезпеченням самодостатності нашої держави. Це важливо.

Конкурс дає можливість показати не тільки кращого за професією або видом діяльності, а підкреслити, що ми бачимо, знаємо і поважаємо працю кожного придністровця. Ми даємо стимул іншим проявити себе й одержати заслужену нагороду в одній із номінацій «Людина року».

Я іноді дивуюся: населення республіки невелике, не більш ніж 500 тисяч чоловік, але скільки чудових фахівців, підприємців, спортсменів, учених, освічених людей, патріотів своєї Батьківщини. Ми можемо досягти успіху в будь-якій галузі життя. Чому так? Напевно, це властивість придністровської землі, особлива риса придністровського народу – здатність вистояти в найскладніших умовах.

Я хочу привітати всіх лауреатів, побажати вам успіхів, подякувати за вашу роботу, за вашу діяльність. Я переконаний, що багато людей гідні номінації «Кращий у професії».

Бажаю всім миру, безпеки, здоров’я і добробуту. Бережіть себе».

В ефірі Першого Придністровського телеканалу 26 лютого показали XXV церемонію вшанування переможців республіканського художньо-публіцистичного конкурсу «Людина року – 2021». Державні нагороди вручили працівникам придністровських установ і підприємств, представникам громадських організацій, спілок, рухів – усього 19 громадянам республіки.

У ході церемонії було зазначено, що підсумки року – це спільна, колективна праця всіх структур, організацій і підприємств Придністров’я.

Представляємо персонально   переможців конкурсу «Людина року – 2021» у 19 номінаціях:

«Честь і доблесть» – командир військової частини Міністерства оборони ПМР, підполковник Валентин Коробов.

«Закон і обов’язок» – заступник начальника Служби держнагляду Міністерства юстиції Віктор Трофімов.

«Майстер своєї справи» – начальник служби централізованого ремонту дубоссарської філії ДУП «Дністеренерго» Віктор Покандюк.

«Трудова доблесть» – директор оздоблювального виробництва ЗАТ «Тиротекс» Олег Пащенко.

«Кращий працівник автомобільного транспорту» – водій служби експлуатації МУП «Спецавтогосподарство м. Тирасполь» Олександр Богачук.

«Людина року в галузі ветеринарії та тваринництва» –директор ТОВ «Строєнці» Iгор Паскар.

«Людина своєї землі» – директор Дойбанського виробництва ЗАТ «Тираспольський винно-коньячний завод «Kvint»» Володимир Дорма.

«Громадський діяч» – заступник генерального директора з кадрів і соціальних питань ТОВ «Шериф» Iлона Тюряєва.

«Підприємець року» – генеральний директор НВ ЗАТ «Електромаш» Володимир Трандасір.

«Досягнення в спорті» – спортсмен-інструктор республіканського центру олімпійської підготовки Лілія Фіськович.

«Журналіст року» – кореспондент газети «Приднестровье» Микола Феч.

«Медичний працівник року» – завідувач відділенням змішаної травми ДУ «Республіканська клінічна лікарня» Валерій Мунтян.

«Милосердя» – директор благодійного фонду «Надія – сім’ї та дітям» Олена Караіванова.

«Педагог року» – перший заступник начальника, начальник навчального відділу, вчитель біології ДОУ «Тираспольське Суворовське військове училище» Олена Iльїна.

«Талант і визнання» – директор Будинку культури села Тернівка Слободзейського району Тетяна Арику.

«Молоде відкриття року» – головний агроном ТОВ «Уотерхауз» Віталій Караман.

«Доброволець року» – медбрат ДУ «Республіканська клінічна лікарня» Євген Чураєв.

«Закон і порядок» – старший інспектор відділу дізнання Тираспольського УВС, капітан міліції Дмитро Орлов.

«Кращий будівельник року» – директор ТОВ «Вітан» Віталій Букатар.

Підсумки підбито й дано старт конкурсу «Людина року – 2022»

Анастасія КАСИМ.