Воістину небесна і земна – її Величність Жінка!

Щиро вітаємо жінок зі святом весни і краси! Ви – найкращі!

Жінку віншуємо знову,

Що непідвладна часу!

Жінку – владарку слова!

Жінку – життя окрасу!

Жінку – кохану й матір!

Жінку – сестру й бабусю!

Жінку – життєве свято!

Жінку, що вічно в русі!

Жінку – талановиту,

Зоряну, поетичну!

Мрією оповиту! Лагідну, симпатичну!

Жінку – думу співучу! Жінку, що має крила!

На найкрутішу кручу їй би злетіть під силу!

Так, як Господь звелів нам, друзі мої! Панове!

Жінку уславимо гідно!

 Жінці вклонімося знову!

Iлона Тюряєва –  заступник генерального директора з кадрових і соціальних питань ТОВ «Шериф», переможниця конкурсу «Людина року – 2021» у номінації «Громадський діяч».

Ілона Петрівна упроваджує в життя благодійні та культурно-просвітницькі проекти, систематично організовує заходи для вихованців Тираспольського дитячого будинку, членом опікунської ради якого вона є.

Як заступник голови опікунської ради Благодійного фонду «Майбутнє Придністров’я», член Центральної Ради РПП «Оновлення» Ілона Тюряєва велику увагу приділяє роботі з молоддю. Вона – куратор іменної стипендії ТОВ «Шериф» для студентів, які успішно навчаються й активно залучаються до громадської діяльності.

Ілона Тюряєва виступила одним з ініціаторів створення в республіці Тираспольського Суворовського військового училища. Під її керівництвом у Придністров’ї організували волонтерський штаб «Ми поруч!» з надання благодійної допомоги одиноким пенсіонерам, інвалідам, багатодітним і неповним сім’ям.

Особливу увагу громадський діяч приділяє проекту «Знамениті земляки». За її ініціативою Третьяковська галерея створила сайт, присвячений творчості всесвітньо відомого художника Михайла Ларіонова. У Тирасполі встановлений пам’ятний знак на його честь.

Збереження культурно-історичної спадщини ПМР є ще однією цариною інтересів і піклування лауреата державного конкурсу Тюряєвої. Вона стала співорганізатором проекту з вивчення придністровських історичних артефактів. За його підсумками була видана книга «Ім’я на камені».

Як член Ради Тираспольської Російської громади «Російський дім», Ілона Тюряєва щорічно бере участь у парламентських слуханнях з проблем співвітчизників у Держдумі РФ.

Ілона Петрівна відзначена орденом «Трудова слава», удостоєна нагород Російської Православної церкви, їй присвоєне звання «Заслужений працівник ПМР».

Олена Iльїна – перший заступник начальника, начальник навчального відділу, вчитель біології ДНЗ «Тираспольське Суворовське військове училище», переможниця конкурсу «Людина року – 2021» в номінації «Педагог року».

Розробила і застосувала модель дистанційного навчання та електронного журналу, що уможливило створення єдиного інформаційного поля в галузі освіти.

У 2020-2021 навчальному році в умовах відкриття на території училища ковід-госпіталю педагог успішно організувала проведення першої державної атестації училища за програмами основного загального, середнього (повного) загального акредитування строком на сім років.

З 2020 року Олена Володимирівна керує республіканським інноваційним майданчиком училища за напрямом «Організація навчального процесу з використанням інформаційно-комунікабельних технологій, електронного навчання та дистанційних освітніх технологій».

Ефективна модель застосування дистанційного навчання та електронного журналу в Суворовському училищі сприяла створенню у 2021 році єдиного інформаційного поля в галузі освіти всієї республіки. Вона успішно функціонує в умовах пандемії.

Праця вчителя відзначена грамотами Міністерства просвіти, Міноборони та Президента ПМР. Олена Ільїна нагороджена медаллю «75 років Суворовським військовим училищам». Їй присвоєно звання «Відмінник освіти Придністровської Молдавської Республіки».

Лілія Фіськович – спортсмен-інструктор республіканського центру олімпійської підготовки, переможниця конкурсу «Людина року – 2021» у номінації «Досягнення в спорті».

Легкоатлетка виступала на двох Олімпійських іграх і претендує на участь у літній Олімпіаді-2024.

Майстер спорту міжнародного класу неодноразово входила в десятку кращих спортсменів Тирасполя і республіки. На європейських марафонах потрапляла в топ найсильніших. Лілія – універсальна спортсменка, яка виступає на дистанціях від 1 500 м до марафону.

Учасниця Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро і Токіо за останні роки тричі побила рекорди РМ на марафонській дистанції та чотири рази стала рекордсменкою в напівмарафоні.

У грудні 2021 року вона посіла третє місце в тайванському марафоні. За його результатами Лілія Миколаївна відібралася на чемпіонат світу, який відбудеться в США.

Відома придністровська спортсменка Лілія Фіськович претендує на участь у XXXIII літніх Олімпійських іграх 2024 року в Парижі.

Олена Караіванова – директор благодійного фонду «Надія – сім’ї та дітям», переможниця конкурсу «Людина року – 2021» у найбільш людяній номінації «Милосердя».

Протягом 14 років вона очолює благодійний фонд, який реалізує соціально значущі проекти в галузі захисту прав дітей, а також спрямовані на поліпшення якості життя осіб з обмеженими можливостями здоров’я.

З ініціативи та за безпосередньої участі лауреата цього престижного конкурсу Олени Караіванової на базі столичного Будинку дитини відкриті соціальні служби: Центр «Маленька мама», соціальні ясла, кризовий центр, Денний центр для дітей-інвалідів. Був побудований і переданий місту будинок сімейного типу для дітей з обмеженими можливостями.

У 2021 році фондом надано підтримку більш ніж 180 особам, які гостро потребували найнеобхіднішого: продуктів харчування, засобів особистої гігієни, побутової техніки, меблів.

Олена Караіванова відзначена медаллю «За трудову доблесть» і грамотами Міністерства з соціального захисту і праці.

Фото ІА «Новости Приднестровья»