Новини коротко

Державна підтримка молодих сімей триває

Програма держпідтримки молодих сімей у придбанні житла продовжує працювати. У лютому власниками квадратних метрів стали 11 сімей. За повідомленням урядової прес-служби, 9 подружніх пар уже в’їхали у квартири та будинки.

Загалом програма, яка працює трохи більше року, допомогла забезпечити житлом 161 сім’ю придністровських бюджетників.

Нагадаємо: держпрограма передбачає допомогу молодим сім’ям (як мінімум один із подружжя має бути молодшим за 35 років) у придбанні квартири або будинку. Залежно від наявності дітей у сім’ї та їх кількості сума держсубсидії варіюється від 10 до 14 тисяч доларів.

Проект спрямований на підтримку тих, хто працює в бюджетній сфері: лікарів, педагогів, працівників бібліотек, палаців і будинків культури, військових, міліціонерів, працівників Держслужби виконання покарань.

Співпраця законодавців з фахівцями прокуратури та судових органів

Прокуратура ПМР, Верховний та Арбітражний суди надали інформацію про підсумки роботи за 2021 рік на засіданні Комітету Верховної Ради з законодавства, правоохоронних органів, оборони, безпеки, миротворчої діяльності, захисту прав та свобод громадян, повідомляє парламентська прес-служба.

Заступник Голови Верховної Ради Галина Антюфєєва зазначила, що депутати у своїй роботі з удосконалення законодавства тісно взаємодіє зі спеціалістами Прокуратури та судових органів, які беруть участь у пленарних засіданнях та робочих групах із профільних законопроектів, зокрема у сфері захисту прав та законних інтересів громадян.

Як повідомив Прокурор ПМР Анатолій Гурецький, минулого року орган нагляду приділив увагу дотриманню вимог пенсійного законодавства. Ці та інші питання і нині залишаються на особливому контролі.

Робота молодих парламентаріїв

Відбулося чергове пленарне засідання Молодіжного парламенту (МП) ПМР. Цього разу воно було присвячене одразу кільком важливим питанням. Зокрема йшлося про підготовку поправок до чинного законодавства, допомогу молодим та ініціативним людям, які надіслали свої проекти для участі в конкурсі «100 ідей для Придністров’я», та багато іншого.

Конкурс відбувся під егідою Міністерства просвіти. Свої ідеї, які можна втілити в республіці для розвитку різних сфер життя, надсилали з усіх міст і районів. Члени Молодіжного парламенту вирішили допомогти в реалізації проектів, ‘щоб ті не залишилися лише на папері.

«Весняний тиждень добра»

Міністерство просвіти ініціювало акцію під такою назвою. З 14 по 18 березня до неї можуть залучитися студенти середніх та вищих закладів професійної освіти (не старші за 35 років), представники громадських об’єднань та волонтерських організацій віком від 14 до 35 років.

У рамках акції в організаціях освіти, громадських об’єднаннях та добровольчих організаціях відбудуться проекти: «Час допомагати» (націлені на просування ідеї добровільності), «День без поліетилену» (екологія), «Ті, що дарують надію» (допомога бездомним тваринам), «Допоможи справі» (залучення донорів) та «Кошик доброти» (допомога людям, які потребують допомоги).

Добірку новин підготувала

Христина ЖУРАВЕЛЬ