ВОЛОНТЕРИ, ми запустили сайт!

З радістю поспішаємо повідомити про те, що свою роботу розпочав головний волонтерський портал республіки. Будь-який охочий може зареєструватися на платформі «Волонтери Придністров’я». Для цього достатньо вписати в пошуковий рядок https://volonterpmr.info / і вказати необхідні дані.

Розробниками сайту виступили Міністерство цифрового розвитку, зв’язку та масових комунікацій спільно з Міністерством просвіти в рамках реалізації Плану роботи Координаційної ради з розвитку добровольчого (волонтерського) руху в ПМР.

Усілякі запити та пропозиції з боку добровольців і організацій тепер можна розглянути в рамках одного ресурсу. Розділ звітів про діяльність поповнюється інформацією про нові проекти. Є окрема секція з відеорепортажами, де на власні очі можна побачити успіхи волонтерських ініціатив.

Фахівці надали унікальну можливість ведення власного профілю в рамках добровольчої діяльності. Крім основної інформації, можна вказати кілька напрямків заходів, що цікавлять вас і в яких ви хотіли б узяти участь (соціальні, подієві, екологічні, медичні та волонтерство в царині медіа). З огляду на зазначені дані організатори зможуть залучати зацікавлених кандидатів і на виході діставати ще більше користі, ніж раніше.

Усі ці проекти разом із фотоматеріалами будуть зібрані на особистій сторінці учасника. Це можна вважати таким собі електронним посвідченням волонтера, адже ніщо не характеризує людину краще, ніж його вчинки, тим більше тепер, коли в розпорядженні є такий зручний ресурс, де можна демонструвати всі свої досягнення.

Схожість із конфігурацією популярних соціальних мереж у майбутньому забезпечить приплив великої зацікавленої аудиторії. Можливість ділитися емоціями й виставляти рейтинг найбільш активним стане доброю мотивацією не зменшувати темп.

Найголовніше тепер – це забезпечення спілкування між волонтерами та різними благодійними організаціями. Загальнопридністровський народний форум (ЗНФ) уже має відгуки на свою діяльність у коментарях на особистій сторінці й був відзначений вищим балом у 5 зірок.

У доступі користувачам надано великий перелік можливостей, які допоможуть не випустити з виду волонтерські проекти, які їх зацікавили. Взяти участь можна буде в кожному з них незалежно від досвіду добровольців. Досвідчені активісти завжди раді передавати свої знання новим учасникам.

На думку фахівців Міністерства цифрового розвитку, сайт «Волонтери Придністров’я» відповідає всім сучасним вимогам, що стосуються конструкції та дизайну сторінок у мережі Інтернет. Ергономічний графічний інтерфейс виглядає максимально зрозуміло і вже встиг зарекомендувати себе, привабити простотою користування.

Створення сайту ще більше підкріпило зростальний інтерес серед молоді до теми безкорисливої допомоги та висловлення активної громадянської позиції.

Волонтер Христина зареєструвалася в перший день роботи веб-ресурсу. Саме там вона дізналася про місця збору гуманітарної допомоги, відкриті по всій республіці. Допомогу у вигляді харчових продуктів дівчина віднесла до міського Молодіжного центру Тирасполя, а своїм рідним порекомендувала пункт збору допомоги в Рибниці.

«Більшість волонтерів – це молоде покоління придністровців, яких об’єднуватиме не тільки загальне почуття патріотизму, а і цифровий майданчик. Ми раді бути причетними до розвитку цього руху!», – зазначив міністр цифрового розвитку, зв’язку та масових комунікацій ПМР Сергій Бабенко.

Будь-який громадянин, виходячи з індивідуальних інтересів, знайде на сайті відповідну йому можливість надання допомоги. Шлях небайдужих та щирих людей лежить через реалізацію добрих справ, а таких у нашому суспільстві завжди було багато. Надалі інтернет-ресурс регулярно оновлюватиметься, наповнюючись інформацією про актуальні заходи та анонсами. Приєднуйтесь і ви!

Поліна РЕШЕТНIКОВА.
Фото: freepik.com