Наполеглива боротьба – образлива нічия

У столиці Придністров’я відбувся матч туру чемпіонату Молдавії з гандболу.

На майданчику зустрілися два головні претенденти на золото – тираспольська «ПДУ-Картина TV» та кишинівський «Олимпус» – постійний суперник нашого клубу в боротьбі за чемпіонство. Важливість цього поєдинку відзначили десятки фанів на балконі.

Ігри з кишинівською гандбольною командою «Олимпус» завжди з інтригою, гострі та бойові й вважаються головними в турі. У двох останніх зустрічах «ПДУ-Картина TV» зазнала поразки від кишинівців. «Тиждень тому ми програли 8 м’ячів у Кишиневі цій же команді. Отже наше завдання було виправити всі свої помилки, які ми зробили там. Цей тиждень ми наполегливо працювали, більше часу приділяли технічним моментам, над усім працювали, над своїми помилками… Юнаки досить добре зіграли. Гра була дуже емоційною», – зазначив гравець гандбольної команди «ПДУ-Картина TV» Ярослав Вицеховський.

На домашньому майданчику тираспольчанам майже вдалося вирвати перемогу в гостей, але рокові 9 секунд не залишили шансів – підсумок зустрічі визначився під фінальний свисток. «Прикро, що вели п’ять м’ячів і дійшли до нічиєї. Усі хлопці були напружені, всі підтримували одне одного. Підказували, що, де, як. Ну і це дало результат напевно. Нічия – це добрий результат. Дякую, звичайно, команді Кишинева, яка до кінця билася, до кінця грала. Проте, це гра і непередбачувані емоції, непередбачуваний фінал», – поділився враженнями гравець гандбольної команди «ПДУ-Картина TV» Максим Цимбаліст.

Матч завершився з рахунком 34:34, столичні гандболісти не змогли вирвати перемогу. Однак тренер СДЮШОР ігрових видів спорту Олексій Ковальчук зазначив, що ця гра була набагато кращою за попередні. «Порівняно з грою, яка відбулася тиждень тому в Кишиневі, це небо і земля. Видно, що нарешті команда зігралася. У хлопців з’явилася впевненість. Добре відіграли в захисті. Здорово допоміг воротар Денис Потапкін, який не грав у Кишиневі. Тут він відстояв усі 60 хвилин, рятував команду, що вселяло впевненість в інших», – зазначив Олексій Ковальчук.

Тираспольська команда не опускає руки й продовжить боротися за чемпіонський титул. «У нас гравці молоді, вони лише почали грати в дорослому чемпіонаті. У них усе досить непогано виходить. Я думаю, що в майбутньому все буде добре», – наголосив гравець ГК «ПДУ-Картина TV» Ярослав Вицеховський.

У наступному турі тираспольські гандболісти зіграють на виїзді проти бєльцької «Академии»

Оксана Крук.
Фото: naurok.com.ua