Олександра ДУМІНІК – зірка настільного тенісу Придністров’я

Дубоссарська тенісистка названа кандидатом у збірну Молдавії для участі у європейських змаганнях. Усе завдяки перемозі на минулому чемпіонаті серед юнаків і дівчат (U-15), який відбувся в Бєльцях. Там Олександра стала абсолютною чемпіонкою Молдавії з настільного тенісу серед юніорів.

Спортсменка з Дубоссар здобула всі три золоті медалі й з тріумфом закінчила чемпіонат. В одиночному розряді Олександра з рахунком 3:1 перемогла одного з лідерів молдавського настільного тенісу – Вікторію Михайлову. У парному – виграла зі своєю одноклубницею Аліною Пулукчу. Вона, до речі, до чемпіонського звання в цьому виді програми додала бронзу в одиночному розряді. Ще одна медаль Олександри в міксті з Матвієм Мошнягою, який в одиночному розряді також завоював бронзову медаль.

Таким чином, в активі дубоссарських тенісистів ще дві срібні медалі – знамениті брати Мошняги – Матвій і Тимофій – у завзятій боротьбі у чоловічому фіналі програли парі Андрій Слободян – Микита Мандатар.

Спортсмени з Дубоссар продовжують розвивати тенісний спорт завдяки наполегливій праці, тренуванням і славним традиціям досвідчених тренерів, таких як заслужений майстер спорту Олена Мокроусова, майстри спорту міжнародного класу Ірина Шмигановська, Олена Барбу, Ольга Близнюк, майстри спорту СРСР Валерій та Валерія Гросул. Легендарні наставники не лише передають свій досвід, а й надихають спортсменів на яскраві досягнення та перемоги. Увесь колектив Дубоссарської школи тенісу нині натхненно трудиться та збагачує свою скарбничку медалями, завойованими на республіканській та міжнародній аренах.

Зазначимо, що переможці та призери чемпіонату, який відбувся у Бєльцях, в одиночному розряді – Олександра Думінік, Аліна Пулукчу, Матвій Мошняга – стали кандидатами в збірну команду Молдавії для участі в європейських змаганнях

Оксана Крук.

Фото: http://sport.gospmr.org/