Найбільша цінність за Конституцією – народ

Прес-служба Верховної Ради повідомляє, що В’ячеслав Косинський наступні 5 років продовжить захищати права громадян на посаді Уповноваженого з прав людини в ПМР. Його кандидатуру, запропоновану Президентом, Верховна Рада підтримала одностайно.

«Найбільша цінність за Конституцією – це народ. Захист прав і свобод громадян має бути першочерговим завданням для всіх органів влади. За будь-яким зверненням стоїть виконавець. Важливо приймати справедливе рішення. За захистом багато хто звертається до депутатів і до Уповноваженого з прав людини», – зазначила голова Комітету з законодавства Галина Антюфєєва.

Галина Михайлівна повідомила, що спільно з Уповноваженим з прав людини було розглянуто понад тисячу звернень. Йдеться про участь у законотворчості, робочих групах, наданні допомоги особам, які перебувають у місцях позбавлення волі, а також співвітчизникам, які потребували допомоги під час оформлення документів. Виконану роботу омбудсмена за минулий період віце-спікер назвала величезною й ефективною.

Анастасія КАСИМ.

Фото ІА Новости Приднестровья.