Зустріч учнівської молоді з письменницею

У конференц-залі Державної установи «Придністровська газета» 16 квітня відбулася цікава зустріч. Старшокласники столичної СШ № 16 вперше побачилися зі Світланою Мазеріною – автором оповідань, що розповідають про трагічні події «гарячого літа» 1992 року. Школярі знають їх майже напам’ять, але вперше могли поговорити із письменницею — живим свідком трагічних подій минулого.

Захід, ініційований редакцією україномовної газети «Гомін», став своєрідним результатом плідної співпраці друкованого органу зі шкільною спільнотою, оскільки твори С. Мазеріної є у ​​програмі курсу «Література рідного краю», їх аналіз та тлумачення обговорювалися на газетних сторінках

Про що говорили? Про те, що минуло 30 років з того часу, як озброєні спецпідрозділи Молдови «наводили конституційний устрій» у Бендерах. Про матеріальні збитки, людські жертви, суспільні та морально-етичні наслідки цієї спроби ліквідувати молоду Придністровську державу.

Більше того, учасники зустрічі дізналися, що саме вчителі української мови (Інна Ніконова та Ольга Бурдужа) зробили літературний переклад деяких творів автора, учні Тираспольської ЗОШ № 16 досліджували «Психологізм та жанрові особливості оповідання «Старий та стара». Тож зустріч була актуальною, цікавою та пізнавальною для всіх її учасників.

Подробиці можна буде прочитати в новому випуску газети.

Валентина Осадчук.

Фото автора.