Оперштаб – про головне

На черговому засіданні Оперштабу при Президенті (з профілактики та запобігання розповсюдженню коронавірусу), зазначено, що станом на 18 квітня носіями COVID-19 є 289 придністровців, 123 із них лікуються в спеціалізованих стаціонарах.

Серед інфікованих є 8 неповнолітніх. Важко хворіє 31 особа, в реанімаційних відділеннях перебувають восьмеро захворілих, один підключений до апарату штучної вентиляції легенів. Завантаженість лікувальних закладів хворими нині становить 40 %.

З 11 по 17 квітня одужали 422 особи, не зуміли протистояти хворобі 5 осіб.

Щодо досліджень: за цей самий час вірус лабораторно підтвердився у 41 особи. Тижнем раніше його виявили у 56 громадян. Зниження середньодобового рівня захворюваності відзначається десятий тиждень поспіль.

Нині в домашніх умовах лікуються від коронавірусу 239 придністровців, одинадцяти з них знадобилася госпіталізація. Подальше лікування вони продовжать у стаціонарі.

Станом на 18 квітня на дистанційне навчання перевели учнів восьми класів шести загальноосвітніх закладів. У Тирасполі тимчасово на карантин закрито шість класів у школах

№№ 9, 11, 12, 18 та гуманітарно-математичній гімназії. У Григоріополі – два класи у школі № 2.

На самоізоляцію відправлено вихованців чотирьох груп у чотирьох дошкільних закладах Придністров’я.

Рішення Оперштабу: Міністерство охорони здоров’я має розглянути питання про відміну угоди з ЗАТ «Тиротекс» про надання в безоплатне користування профілакторію підприємства у зв’язку з закриттям на його базі філії COVID-госпіталю

Аліса КОХАНОВА.