Став срібним призером

У столиці Болгарії завершився черговий юніорський чемпіонат Європи з боксу. На рингу в Софії змагалися майже чотири сотні спортсменів із 40 країн Старого Світу. Серед них – троє придністровців, які виступали у складі збірної Молдавії.

Тираспольські боксери – Януш Караван та Микола Бурдюжа завершили виступ на чемпіонаті Європи U-18 поміж призерів. До речі, найкращий результат на європейському рингу показав Януш Караван, вихованець тренера Олександра Конюхова. На шляху до фіналу у ваговій категорії 63,5 кг тираспольчанин переміг суперників зі Швейцарії та Греції. У цій категорії було заявлено 24 спортсмени, напруження боротьби за медалі було просто позамежним. На попередній стадії тираспольчанину в суперники дістався Фелікс Майєр зі Швейцарії, поєдинок завершився переконливою перемогою придністровського боксера 5:0. У чвертьфінальному бою знов усі судді віддали перевагу нашому спортсмену у протистоянні з греком Панайотисом Костурісом – 5:0. Забезпечивши собі місце на п’єдесталі пошани, Януш у півфінальному бою не залишив жодного шансу на перемогу Ренатсу Саровсу з Латвії. Агресивною та активною манерою ведення поєдинку, придністровський спортсмен буквально придушив опонента з результатом 5:0 та проклав собі шлях у фінал.

У вирішальному бою придністровський боксер поступився грузинському візаві Демуру Каджаю і завоював срібну нагороду.

Ще один придністровець завоював почесну нагороду на цьому чемпіонаті – Микола Бурдюжа став бронзовим призером першості. Вихованець республіканського Училища олімпійського резерву виступав серед боксерів вагою понад 92 кілограми. У цій категорії було заявлено 14 спортсменів. За жеребкуванням рибничанин потрапив безпосередньо до чвертьфіналу, і на цьому етапі цілком впевнено подолав опір суперника зі Словенії Янузая Дьєлона. Проте у півфіналі нашому спортсмену дорогу у фінал перегородив болгарин Кирило Борисов. У результаті Микола Бурдюжа став володарем бронзової нагороди.

Як повідомляє Держслужба зі спорту ПМР, не так вдало виступила на юніорському форумі європейських боксерів тираспольчанка Ірина Чубова. У її ваговій категорії до 54 кг було заявлено 13 спортсменок. Жереб був вдалим, і спортсменка потрапила відразу до чвертьфіналу, минаючи відбірковий раунд. Проте, їй не вдалося перемогти Біб’яну Ловасову зі Словаччини, тому вона залишилася за межею призерів, на п’ятому місці в турнірній таблиці.

Зазначимо, що першість Європи з боксу U-18 серед юніорів відбулася з 14 по 21 квітня у столиці Болгарії. Понад 400 спортсменів з усього континенту розіграли в Софії 25 комплектів нагород

Оксана КРУК.

Фото IA «Новости Приднестровья».