У Бендерах заспівав фонтан

У місті троянд настала справжня весна, а разом із цим запустили й фонтанний комплекс.

Для городян та гостей міста це було справжнє свято. Біля Палацу культури імені П. Ткаченка виступали артисти, а маленьких гостей заходу радували казкові герої. Був ще концерт і, звичайно, різні частування.

«Фонтани, що співають» – так у народі називають новий фонтанний комплекс із колірною підсвіткою та музичним супроводом. Відкрили його в жовтні минулого року і став він одним із найулюбленіших місць відпочинку бендерчан. Біля фонтану поблизу ПК ім. П. Ткаченка щодня багатолюдно, сюди приходять відпочивати сім’ями, просто прогулятися та розслабитися, а також відволіктися від щоденної метушні та проблем. Недарма психологи рекомендують якомога частіше гуляти біля води, оскільки її шум дає заспокійливий ефект.

Біля фонтанного комплексу затишно відпочивальникам усіх поколінь, тут можна просто посидіти й послухати музику, прогулятися й активно відпочити. «Дякую владі міста та держави, що зробили для бендерчан таке місце, тут і справді відпочиває моя душа. Ми з чоловіком гуляємо майже щовечора. З нетерпінням чекали, коли фонтан знову запрацює. Тут чарівно, у світлі всіх подій навколо нас, яке щастя просто прогулятися тут, вечірніми Бендерами. Взагалі, наше місто дуже перетворилося останнім часом», – ділиться своїми враженнями жителька Марина Смирнова.

Теплого квітневого дня в Бендерах відбулося офіційне відкриття музичного фонтану біля Палацу культури імені П. Ткаченка. Перед цим спеціалісти все перевірили, здійснили необхідний технічний огляд об’єкта. Чашу фонтану почистили та наповнили водою, не забули перевірити й водонапірну систему.

Відкриття фонтанного сезону вирішили розпочати з театралізованого шоу. «Будуть казкові персонажі – це дракони, які прилетять і запустять чарівне джерело, яке тішить людей та дітей. Звичайно ж, ми підготували концертну розважальну програму за участю наших творчих колективів, це вокально-інструментальний ансамбль «Сієра», танцювальний колектив «Екшен», «Альянс», вокальний колектив «Тоніка», – зазначив директор ПК імені П. Ткаченка Анатолій Король.

Артисти виступали на імпровізованій сцені, яку встановили біля фонтану. Маленьких гостей свята радували аніматори, підготували для юних бендерчан також конкурси та веселі ігри. Водну стихію на святі відкриття сезону пробуджували два казкові персонажі – зелений та червоний дракони.

«Мені дуже подобається цей фонтан, я часто гуляю з мамою й татом. Ще ми із сестричкою тут граємося, бігаємо. Сьогодні мені найбільше сподобався зелений дракон, і як ми відкривали з ним фонтан. Було весело. Ми були немов чарівники», – не приховує своїх яскравих емоцій семирічна Ріта.

Фахівці кажуть, що цього сезону фонтан «співатиме» по-новому. До речі, познайомитися з його репертуаром бендерчани та гості міста можуть щодня

Марія КРАВЕЦЬ.

Автор фото: Віктор Бричак.