«ШЕРИФ» у фіналі Кубка Молдавії

Тираспольський футбольний клуб вийшов у фінал Кубка Молдавії з футболу. У півфіналі «Шериф» у завзятій боротьбі вирвав перемогу у ФК «Динамо-Авто». Матч закінчився з рахунком 3:2 на користь жовто-чорних.

Свій шлях до заповітного трофею тираспольський «Шериф» розпочав із 1/8 фінальної частини Кубка Молдавії. На тому етапі жовто-чорні впевнено обіграли «Саксан» із Чадир-Лунги. А у чверть фіналі «Шериф» зустрівся зі своїм принциповим суперником у чемпіонаті – «Петрокубом» із Хинчешт. Матч видався гарячим та яскравим на емоції, як і очікували всі вболівальники. Тираспольчани також перемогли в цьому поєдинку з рахунком 4:0.

Багато хто очікував, що півфінал завершиться також із явною перевагою «Шерифа» та великою різницею у голах. Проте вихід у фінал став для вболівальників інтригою. На 9-й хвилині матчу арбітр призначив пенальті у ворота автомобілістів. У підсумку, перший тайм закінчився з рахунком 1:3 на користь тираспольських ос.

Однак, у другій частині зустрічі, гравці «Динамо-Авто» змусили жовто-чорних понервувати. Підсумок зустрічі – 2:3 і ФК «Шериф» вириває перемогу та вривається у фінал Кубка. «Коли виграєш 3:0, треба розвивати свою перевагу та зіграти надійно в обороні. При такому рахунку ми пропустили гол у роздягальню. Абсолютно не обов’язковий. Була десь розслабленість. І в другому таймі добре розігрували м’яч, були важливі моменти – й знову пропустили контратаку. Дві контратаки – два голи. Добре, що забили три, але пропускати два м’ячі не можна», – зазна-

чив у післяматчевому інтерв’ю помічник головного тренера ФК «Шериф» Дмитро Кара-Мустафа.

Наставник автомобілістів після матчу зазначив, що його команда до кінця зустрічі тримала у напрузі ФК «Шериф». Навіть за рахунку 0:3 ми не кинули грати, билися до кінця і намагалися витягнути гру. На жаль, не вдалося нам це зробити», – наголосив головний тренер «Динамо-Авто» Олег Беженар.

Визначився і другий фіналіст Кубка Молдавії – ним став ФК «Святий Георгій». До речі, ці команди зійдуться у фіналі втретє в історії молдавського футболу. Вперше клуби виборювали трофей у сезоні 2018/19, тоді переможцем став ФК «Шериф». У сезоні 2020/21 Кубок виборола команда із Суручен, яка обіграла тираспольчан у серії пенальті.

Зазначимо, що фінал Кубка Молдавії-Moldtelecom відбудеться 21 травня. О котрій годині почнеться гра та номінального господаря поля буде визначено найближчим часом

Марія КРАВЕЦЬ.