Діяльність Міністерства юстиції задовільна

На колегіумі Міністерства юстиції ПМР підбили підсумки роботи за
минулий рік.

В обговоренні результатів, а також намічених цілей і завдань на 2018 рік взяли участь Керівник Адміністрації Президента Сергій Білоус, Заступник Голови Уряду ПМР з питань правового регулювання та взаємодії з органами державної влади – Керівник Апарату Уряду ПМР Станіслав Касап, міністр юстиції ПМР Олександр Шевченко, Перший заступник міністра юстиції ПМР Владислав Жук, Перший заступник міністра юстиції ПМР – начальник Державної служби виконання покарань Міністерства юстиції ПМР Віталій Іщенко, керівництво судів, прокуратури, а також керівники та фахівці підрозділів відомства.

За словами Олександра Шевченка, відомство, його служби та структурні підрозділи протягом року будували свою роботу таким чином, щоб забезпечити максимально повне виконання всього комплексу покладених на них функцій та проводити правову політику держави з найбільшим ступенем ефективності.

«Охорона злочинців, особливо небезпечного контингенту, посилилась. Ведеться бойова підготовка підрозділів, у тому числі й «Скорпіона», – зазначив Віталій Іщенко. Державна служба виконання покарань МЮ ПМР проаналізувала позитивні й негативні результати роботи, проблеми та перспективи свого подальшого розвитку, дала об’єктивну оцінку діяльності кожного підрозділу за звітний період.

Триває робота з питань юридичної експертизи та державної реєстрації документів органів державної влади. Також ведеться робота з укомплектування штатної чисельності. У цілому обсяги виконаних робіт перевищують попередні показники.

На колегіумі Станіслав Касап наголосив: «Тільки з розвинутим законодавством можливі суцільні зміни». Він закликав усіх працівників міністерства до участі в роботі з вироблення пропозицій щодо змін у законодавстві. До того ж він зазначив, що не завадило б організувати курси підвищення кваліфікації для них, причому не тільки в ПМР, а й за її межами.

У ході колегіуму було підбито підсумки роботи Міністерства юстиції за 2017 рік і поставлено нові завдання на 2018 рок. «Специфіка роботи Міністерства юстиції полягає в тому, що кількісні показники – це не завжди ймовірна й повна картина нашої роботи. Головна мета – безпосередньо копітка праця над правотворчою складовою політики держави. Були виявлені деякі недоліки в Державній службі виконання покарань Міністерства юстиції ПМР. Ми прекрасно розуміємо, що нестача ресурсів – не є виправданням. Також є моменти, пов’язані зі службою Державного нагляду, і ми будемо це усувати. Як головне досягнення – збереження тих високих результатів, яких ми досягли, а головне завдання – надання нового імпульсу роботі», – розповів Олександр Шевченко.

На завершення звітного засідання від імені Президента ПМР Сергій Білоус подякував колективу за проведену якісну роботу та оцінив діяльність міністерства як задовільну.

Віра   МАКОВА.